Allview Speed City review: Pachet optim

Scris de | 11 ianuarie, 2013
Allview Speed City review: Pachet optim

Allview completează gama de tablete cu ecran de 7 inchi cu Allview Speed City, un model ce oferă surprinzător de multe la un preț de doar 499 lei. După cum era de așteptat există și unele compromisuri însă acestea sunt departe de a fi un deal breaker.

După succesul lui Google Nexus 7 tot mai multe companii țintesc segmentul de tablete de 7 inchi, mizând mai mult pe un preț mai mic ce atrage și alte segmente de utilizatori decât pe un plus la capitolul portabilitate.

Este și cazul modelului Allview Speed City, care atrage în primul rând prin preț și specificațiile hardware.

Design

Speed City vine într-o carcasă compactă, ultraportabilă, de 122 x192.5 x 9.7 mm, iar greutatea de 327 grame face ca utilizarea îndelungată să nu obosească mâinile. Construcția este relativ bună cu o parte frontală din plastic și un capac din aluminiu în zona din spate. Unele muchii mai scârțâie la presiune dar nimic foarte deranjant.

Un aspect interesant este modul în care sunt poziționate tastele, precum și absența unora dintre acestea – cele de control al volumului. Astfel, pe muchia superioară regăsim butonul Power, muchiile laterale sunt neutilizate, iar pe marginea inferioară sunt înghesuite celelalte taste și mufe – un buton Home, slotul pentru card micro SD, porturile mini HDMI și micro USB. Poziționarea butoanelor pe muchiile opuse duce uneori la confuzii. Vei apăsa butonul Home în locul celui Power, încercând să pornești/oprești tableta și invers.

Speed City nu dispune de o cameră foto principală, oferind în schimb o cameră frontală de 0.3MP pentru videoconferințe. Probabil vor fi utilizatori care vor considera acest lucru un minus însă în general camerele de pe tablete sunt folosite destul de rar.

Hardware

Să trecem la punctul forte al tabletei Speed City și anume performanța. Aceasta are la bază un procesor dual core Cortex A9 la 1.5Ghz  completat de 1GB memorie RAM, specificații greu de găsit la o tabletă în această categorie de preț.  Rezultatul este un plus de viteză, aplicații ce rulează fără probleme și se deschid instant precum și fluiditate în navigarea web. La această experiență contribuie și sistemul de operare Android 4.1.1 Jelly Bean. Pe partea de GPU tableta oferă clasicul procesor grafic Dual Core Mali 400 MP2.

Ca reper, Speed City obține scoruri de 1245 puncte în Vellamo 2.0, la capitolul HTML 5 și 485 de puncte pe segmentul Metal al aplicației de benchmark. În Quadrant scorul obținut este de 4187 de puncte.

Tableta Allview permite conectarea la internet prin Wi-Fi iar în absența unui modem 3G integrat se poate utiliza un modem extern, fapt ce îi extinde semnificativ funcționalitatea.

Spațiul de stocare este și el satisfăcător, de 8GB, iar un plus major este faptul că acesta poate fi extins cu până la 32GB prin cuplarea unui card de memorie microSD.

Ecran

Allview Speed City dispune de un display  capacitiv multitouch TFT LCD cu diagonala de 7 inchi și o rezoluție de 800 x 480 pixeli. Displayul răspunde bine la comenzi însă are unghiuri de vizualizare destul de restrânse, fapt ce poate deranja uneori. Rezoluția putea fi și ea puțin mai bună, însă un ecran superior este greu de integrat în acești bani. Ținut relativ perpendicular pe direcția privirii ecranul afișează culori plăcute și permite navigarea sau vizionarea unui clip video în condiții optime.

Pe partea de software tableta rulează Android 4.1.1 Jelly Bean, cu access nativ la magazinul de aplicații Google Play. Un plus este aplicația antivirus preinstalată, Bitdefender Mobile Security, ce protejează de amenințări de tip malware sau de alte programe periculoase.

La capitolul autonomie tableta se descurcă bine, bateria cu capacitate de 3200 mA oferind un timp de utilizare intensă ce se apropie de 5 ore. Folosită însă periodic, pe parcursul zilei, tableta rezistă lejer provocărilor până seara.

Concluzie

Allview Speed City este o tabletă care se mișcă extrem de bine, oferă o experiență web mai mult decât satisfăcătoare și nu în ultimul rând este accesibilă ca preț. Ecranul putea fi mai bun însă pachetul complet este unul mai mult decât mulțumitor.

Etichete: , , , , ,