Asus lansează notebook-ul din bambus

Scris de | 4 mai, 2010
Asus lansează notebook-ul din bambus

ASUS a lansat în România noul notebook U Bamboo, care înlocuieşte plasticul cu un material biodegradabil, care oferă în acelaşi timp un look aparte – bambusul. Laptop-ul nu stă deloc rău nici ca şi specificaţii, având un procesor i5 şi sistem de operare Windows 7 Ultimate.

Lemnul de bambus este folosit în construcţia carcasei exterioare, a touch pad-ului şi a suportului pentru mâini. Se încercă astfel promovarea spiritului ecologic printre consumatori, dar şi obţinerea unui produs aparte, care iese în evidenţă prin design-ul său unic.

Laptopurile cu carcase din bambus sunt ecologice şi totodată, echipate serios. Modelul U53F integrează un procesor puternic Intel Core i5, 3GB de memorie RAM şi un hard disk de 500 GB, fiind echipat cu sistemul de operare Windows 7 Ultimate.

ASUS U53F Bamboo stă bine şi la capitolul multimedia, fiind dotat cu un cititor optic Blue-ray şi noua interfaţă USB 3.0. Ecranul HD are o diagonală de 15,6” şi este iluminat prin tehnologie LED, economisind energie.

Noul portabil este un rezultat al iniţiativei Green ASUS, compania reuşind să reducă necesarul de plastic cu 16% – 20%. Fibra şi pânza de bambus au fost utilizate şi pentru ambalarea modelelor din seria Bamboo, cutiile acestora fiind 100% reciclabile.

Etichete: , , , , , , , , , , ,