Ericsson încheie un nou acord cu Telefonica

Scris de | 28 iulie, 2010
Ericsson încheie un nou acord cu Telefonica

Ericsson şi compania spaniolă de IT Indra încheie un acord comun cu Telefonica, conform căruia vor prelua responsabilitatea pentru soluţia de facturare pre-paid a Telefonica şi pentru sistemele conexe de suport al operaţiunilor, precum şi aproximativ 500 de angajaţi ai Telefonica I+D

Acordul prevede transferul complet al operaţiunilor de facturare prepaid şi al sistemelor conexe de suport al operaţiunilor Telefonica. De asemenea, aproximativ 500 de angajaţi care dezvoltă, operează şi întreţin soluţia care deserveşte în jur de 100 milion de abonaţi ai grupului Telefonica vor fi transferaţi către cele două companii în octombrie, 2010.

Telefonica este unul dintre cei mai mari operatori telecom din lume, prezentă în 25 de ţări şi numărând aproximativ 265 de milioane de abonaţi la nivel mondial

Acest acord va consolida poziţia Ericsson ca integrator de sisteme, precum şi în implementarea soluţiilor de tip BSS (Business Support Systems) şi OSS (Operation Support Sytems). Proiectul completează portofoliul complex de soluţii Ericsson de facturare şi taxare şi oferă noi posibilităţi de a dezvolta şi extinde soluţia BSS, astfel încât să poată fi comercializată şi către alţi clienţi.

Din cei 500 de angajaţi profesionişti transferaţi către Ericsson şi Indra, 400 provin de la centrul Telefónica I+D din Spania, în timp ce restul de 100 vin de la Telefonica I+D din Brazilia.

Magnus Mandersson, Head of Business Unit Global Services, Ericsson, a declarat: „Pentru noi, acesta este un acord extraordinar, care ne întăreşte colaborarea cu Telefonica şi ne permite să punem accentul pe inovaţie şi pe dezvoltarea unor noi modele de business pentru clienţii noştri. De asemenea, parteneriatul cu Indra, un lider în domeniul soluţiilor IT şi în integrarea de sisteme, ne va deschide calea către noi oportunităţi de business.”

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,