AROBS la Nokia World Hackaton

Scris de | 16 septembrie, 2010
AROBS la Nokia World Hackaton

AROBS Transilvania Software participă zilele acestea la competitia Nokia World Hackaton 2010, un real maraton al programatorilor de aplicatii pentru terminale mobile.

Concursul, care se desfasoara in perioada 14-15 septembrie la Londra, in cadrul Nokia Developer Summit 2010, consta in dezvoltarea unor prototipuri de aplicatii intr-un timp record. Softurile sunt bazate pe ideile castigatoare de la competitia MakeMyApp lansata de Nokia in acest an.

„AROBS Transilvania Software a fost aleasa, alaturi de alte 13 companii internationale de top din domeniul aplicatiilor pentru terminale mobile, sa dezvolte o aplicatie pentru noul smartphone Nokia N8. Fiecare companie are alocata o anumita tema iar aplicatia urmeaza sa fie creata de o echipa de doi programatori”, a declarat Voicu Oprean, Director General AROBS Transilvania Software.

Concursul se defasoara pe parcursul a doua zile, specialistii AROBS Transilvania Software fiind nevoiti sa dezvolte softul dedicat terminalului Nokia in doar 48 de ore.

Tema primita de compania locala AROBS face parte din categoria Think Green si a fost propusa in cadrul concursului MakeMyApp de un tanar din Jamaica. Sub numele de BioSeen, aplicatia va permite utilizatorilor de smartphone-uri Nokia N8 sa descarce informatii despre vietuitoare pozate cu telefonul mobil, in natura. In plus, posesorii de terminale Nokia vor putea identifica locatia acestora prin geotagging (operatiunea de atribuire a coordonatelor geografice asupra unei imagini realizate de un dispozitiv inzestrat cu receptor GPS).

Cele mai bune trei aplicatii dezvoltate in cadrul competitiei Nokia World Hackaton 2010 vor beneficia de premii in valoare totala de aproximativ 80.000 de euro. In acelasi timp, toate aplicatiile dezvoltate in cadrul acestui „maraton al programatorilor software” vor fi ulterior disponibile pentru descarcare in mod gratuit pe Ovi Store, site-ul dedicat aplicatiilor Nokia.

Etichete: , , , , , , , , ,