Sony şi WWF vă propun Open Planet Ideas

Scris de | 19 octombrie, 2010
Sony şi WWF vă propun Open Planet Ideas

Sony, alături de organizaţia WWF, îi îndeamnă pe designeri, inventatori şi pe liderii din domeniul inovaţiei să se implice în al doilea stadiu al proiectului Open Planet Ideas, prin împărtăşirea noilor idei referitoare la modalitatea în care tehnologiile dezvoltate de Sony pot fi utilizate pentru susţinerea resurselor planetare. Grupul de experţi, alături de comunitatea dezvoltată în jurul acestui proiect, vor selecta cel mai promiţător concept. După desemnarea conceptului câştigător, cei implicaţi vor colabora cu experţi, pentru a demonstra fezabilitatea ideii.

Proiectul Open Planet Ideas reprezintă o platformă de colaborare pe suportul căreia ideile se materializează prin implicarea întregii comunităţi. Această implicare se manifestă de la nivel de feed back oferit pentru fiecare initiativă în parte, până la implicarea profundă, care merge până la revoluţionarea unui concept existent.

În primul stadiu al proiectului, mai mult de 300 de idei – postate sub formă de comentarii, clipuri video sau imagini, au fost împartăşite publicului. Grupul de experţi, format din specialişti Sony şi WWF, a analizat propunerile, identificând posibilele resurse pentru materializarea acestora – în vederea conturării unui viitor sustenabil pentru planeta noastră – fapt ce subliniază angajamentul comunităţii. Ţinând cont de aceste date, membrii juriului au identificat şase teme pentru al doilea stadiu al proiectului Open Planet Ideas:

• Mai mult cu mai puţin: Care este modalitatea în care tehnologia ne poate ajuta să utilizăm resursele naturale mai eficient?
• Transpunerea ideii în practică: Care este maniera în care tehnologia poate reduce impactul acţiunilor noastre?
• Fără risipă: Cum ne poate ajuta tehnologia să transformăm deşeurile în resurse folositoare?
• Simplificare prin design: Care este maniera în care tehnologia poate îmbunătăţi proiectarea diferitelor produse, servicii sau soluţii, implicând mai puţine resurse?
• Îmbunătăţirea sistemului de reciclare: Cum poate contribui tehnologia la îmbunătăţirea sistemului de reciclare?
• Schimbarea comportamentelor: Care este maniera în care tehnologia ne poate ajuta în conturarea unui stil de viaţă, care să implice mai puţine resurse, optimizând raportul dintre alegerile corecte şi cele dezirabile?

Cei care doresc să se implice în acest proiect au posibilitatea de a răspunde la întrebări până pe data de 29 noiembrie, împărtăşind şi promovând idei creative, care să evidenţieze modalitatea în care tehnologiile Sony pot fi folosite pentru rezolvarea problemelor identificate.

Pentru mai multe informatii, va rugăm să vizitaţi: www.openplanetideas.com sau intraţi pe site-ul www.sony.ro unde veţi găsi link-ul către website-ul campaniei.

Etichete: , , ,