Nevoia de mobilitate

Scris de | 27 octombrie, 2010
Nevoia de mobilitate

Cisco a prezentat rezultatele unui studiu international al fortei de munca, care arata ca trei din cinci angajati din toata lumea cred ca prezenta fizica la birou nu mai este necesara pentru a fi productivi. De fapt, dorinta lor de a fi mobili si de a avea flexibilitate in accesarea informatiilor corporatiei este atat de puternica incat acelasi procentaj de angajati ar alege o slujba care este platita mai putin, dar care are flexibilitate in accesarea informatiilor din afara biroului, in defavoarea uneia mai bine platita dar careia ii lipseste flexibilitatea. Acestea precum si multe alte descoperiri ofera informatii reale despre asteptarile, cerintele si comportamentul fortei de munca globale, care influenteaza felul in care se acceseaza informatia si felul in care se schimba comunicatiile de afaceri.

Studiul „The Cisco Connected World Report”, care a implicat chestionarea a 2600 de angajati si profesionisti IT din 13 tari, a descoperit ca trei din cinci angajati (60%) cred ca nu este necesar sa fie prezenti fizic in birou pentru a fi productivi. Acest lucru este valabil in special in Asia si in America Latina. Mai mult de 9 din 10 angajati din India (93%) considera ca nu trebuie sa fie in birou pentru a fi productivi. Acelasi rezultat este predominant in China (81%), precum si in Brazilia (76%). 2 din 3 angajati chestionati (66%) se asteapta ca departamentul IT sa le faciliteze folosirea oricarui dispozitiv – personal sau furnizat de companie – pentru a accesa retelele corporatiei, aplicatii si informatie – de oriunde, oricand, si se asteapta ca tipurile de dispozitive sa se diversifice.
Aproape jumatate dintre respondentii din IT (45%) au spus ca nu sunt pregatiti din punct de vedere al politicilor si al tehnologiei sa suporte o forta de munca mai mobila si fara granite. Deloc surprinzator, securitatea este principala grija. Desi multi dintre respondentii IT au considerat ca securitatea (57%), bugetul (34%) si experienta personalului (17%) erau principalele bariere pentru a permite o forta de munca mai distribuita, angajatii au considerat ca obstacolele erau politicile IT si cele corporatiste. Aceasta perceptie in randul angajatilor era majoritara in India, unde mai mult de jumatate (58%) au considerat ca IT-ul este obstacolul in fata unui stil de munca mai flexibil.

Studiul a fost comandat de Cisco si derulat de InsightExpress, o firma de cercetare a pietei cu sediul in Statele Unite.

Etichete: , ,