Concursul Ericsson Application Awards, la a doua ediţie

Scris de | 18 noiembrie, 2010
Concursul Ericsson Application Awards, la a doua ediţie

Pentru al doilea an consecutiv, Ericsson invită tinerii dezvoltatori să participe la Ericsson Application Awards, o competiţie dedicată aplicaţiilor pentru industria telecom. Ediţia din acest an porneşte de la societatea conectată şi viziunea Ericsson pentru 50 de miliarde de dispozitive conectate până în 2020 şi le propune participanţilor să îşi imagineze aplicaţii noi, distractive şi utile pe tema „Connected Things”.
Ediţia din 2010 a Ericsson Application Awards a însemnat aproape 800 de înscrieri din partea a 120 de echipe din 28 de ţări, iar popularitatea competiţiei i-a determinat pe organizatori să încurajeze participarea tinerilor din toată lumea.
O altă schimbare adusă competitiţiei din acest an este introducerea unei categorii pentru înscrierile venite din partea companiilor cu mai puţin de 100 de angajaţi, separată de secţiunea dedicată studenţilor. Modalitatea de participare este simplă: participanţii trebuie să se organizeze în echipe de 2-4 membri şi să se înregistreze pe site-ul oficial www.ericssonapplicationawards.com până la data de 28 februarie 2011. Următorul pas este ca echipele să propună, până la data de 31 martie 2010, o aplicaţie care să corespundă temei generale a ediţiei.
Regulile competiţiei sunt pe cât de concise, pe atât de clare. Aplicaţia propusă de echipele participante trebuie să aibă la bază platforma Android, web sau nativă, să folosească cel una dintre interfeţele de programare pentru aplicaţii puse la dispoziţie de Ericsson Labs, dar, cel mai important, trebuie să aibă legătură cu tema „Connected things”.
Prima fază a competiţiei se va încheia pe 14 aprilie 2011, o dată cu nominalizarea celor 5 echipe semifinaliste din fiecare categorie. Din acest moment, ideile participanţilor vor fi testate în versiune beta în laboratoarele Ericsson şi vor fi apreciate nu doar de un juriu alcătuit din specialişti IT&C, ci şi de utilizatori din toată lumea. Echipele finaliste, câte 2 pentru fiecare categorie, vor fi anunţate pe 28 mai 2011, iar câştigătorii vor fi premiaţi în timpul unei ceremonii organizate în iunie 2011. Echipa câştigătoare din fiecare categorie va primi 15.000 de euro şi telefoane mobile Sony Ericsson. Compania Sony Ericsson va fi reprezentată în juriu, fiind partener în organizarea acestei competiţii.
Ericsson a organizat, de asemenea, un set de mini-competiţii cu premii pentru a răsplăti acele echipe care se înscriu din timp. Denumite „Stages”, acestea premiază nu aplicaţiile în sine, ci echipele individuale şi modul de prezentare al aplicaţiilor. Astfel, una dintre mini-competiţii, cu termen-limită de 10 decembrie, va premia ideea din spatele aplicaţiei cu cel mai mare potenţial de piaţă. O altă mini-competiţie se va încheia pe 24 ianuarie 2011 şi va acorda un premiu echipei cu cea mai inovatoare aplicaţie propusă.

Etichete: , , ,