Fundaţia Vodafone susţine familiile defavorizate

Scris de | 18 noiembrie, 2010
Fundaţia Vodafone susţine familiile defavorizate

În 2010, la Clinceni, peste 250 de voluntari Vodafone au participat la constructia unei locuinte protejate pentru 8 persoane cu dizabilitati locomotorii si intelectuale
In luna noiembrie, voluntarii Vodafone lucreaza pe santierul Habitat din Dorohoi, unde construiesc o scoala in comuna Ibanesti. Alte 80 de familii din judetul Bacau, vor beneficia de asistenta in reconstruirea caselor afectate de inundatii
Valoarea totala a proiectelor in 2010, este de 400.000 de Euro, suma donata de Fundatia Vodafone Romania
„Suntem alaturi de Habitat for Humanity de 4 ani, timp in care am reusit impreuna sa construim locuinte pentru peste 278 de familii defavorizate. Angajatii Vodafone se implica in proiectele Habitat, peste 1000 de voluntari Vodafone participand in tot acest timp la constructia de case. Ne bucuram sa fim alaturi de comunitate prin proiectele pe care Fundatia Vodafone le dezvolta alaturi de Habitat for Humanity”, a spus Elena Serban, Director Fundatia Vodafone Romania.
In 2010, Fundatia Vodafone si Habitat for Humanity au construit case atat pentru persoane cu dizabilitati, cat si pentru familii defavorizate. Prima etapa a proiectului s-a derulat in comuna Clinceni, judetul Ilfov, unde a fost construita o locuinta protejata pentru 8 persoane cu dizabilitati locomotorii sau intelectuale, beneficiari ai Fundatiei Motivation Romania. Aceasta locuinta este o casa speciala, destinata persoanelor cu dizabilitati, ce le asigura acestora conditii minime de existenta si autonomie sociala.
Cea de-a doua etapa consta in reconstructia locuintelor pentru familiile sinistrate in urma inundatiilor din acest an, din judetele Bacau si Botosani. In luna noiembrie, o echipa formata din angajati Vodafone lucreaza la constructia unei scoli cu clasele I-IV, pentru copiii din comuna Ibanesti, judetul Botosani, astfel 80 de elevi, care in acest moment invata in 2 schimburi, vor beneficia de o scoala noua cu patru sali de curs.
Totodata, 30 de familii din zonele sinistrate din Dorohoi, judetul Botosani, vor locui in case noi, iar alte 80 de familii din comuna Margineni, judetul Bacau, vor fi ajutate la reconstructia caselor afectate de inundatii.
Parteneriatul dintre Fundatia Vodafone Romania si Asociatia Habitat for Humanity Romania a inceput in urma cu patru ani, timp in care voluntarii Vodafone Romania au fost implicati in lucrari de constructie si renovare de locuinte pe 7 santiere Habitat: Oarja (Arges), Radauti (Suceava), Cluj, Timisoara, Clinceni (Ilfov), Dorohoi (Botosani) si Margineni (Bacau). Pentru toate aceste proiecte Fundatia Vodafone a alocat peste 1 milion de Euro.

Etichete: , , ,