connect a discutat cu Florin Subţirică, Director Vânzări în cadrul Nexus Electronics despre punctele forte ale sistemului de monitorizare Nexus GPS Tracking şi despre importanţa eficientizării activităţilor companiilor în acest context economic dificil.
connect: Care este principalul domeniu de activitate al Nexus Electronics ? De când este prezentă compania pe piaţa din România?
Florin Subţirică: Principalul domeniu de activitate este dezvoltarea de software pentru eficientizarea activităţii companiilor, adaptat la cele mai exigente cerinţe ale clienţilor. Firma noastră funcţionează în România din anul 2006. În acest moment compania este unul dintre cei mai importanţi jucători pe această piaţă. Suntem atenţi la calitatea serviciilor oferite şi la îmbunătăţirea permanentă a acestora, adaptându-le la nevoile clientului şi la cerinţele pieţei, prin combinarea eficientă a funcţiilor de management.
Nexus Gps Tracking a fost bine primit pe piaţa din România, în special în contextul actualei crize financiare, deoarece a dovedit o reducere semnificativă în costurile de întreţinere aferente flotei de autovehicule ale companiilor de până la 25%. Mai mult, faţă de alte sisteme de pe piaţă, Nexus GPS Tracking se diferenţiază printr-o serie de avantaje care fac acest sistem unic, dintre care: comunicarea naţională inclusă, sistemul de rapoarte personalizate, sistemul de alerte automate trimise pe email, precum şi prin posibilitatea vizualizării rutelor parcurse pe o hartă interactivă. Avem siguranţa că Nexus GPS Tracking a reuşit să se impună pe această piaţă prin simplitatea şi performanţele soluţiei oferite.
connect: Căror categorii de clienţi li se adresează produsele şi serviciile Nexus Electronics? Cine sunt în prezent clienţii companiei?
Florin Subţirică: Produsele noastre sunt orientate în general către companii, însă avem şi câţiva clienţi persoane fizice. Clienţii noştri sunt în general companiile mici şi mijlocii. De curând am început să atacăm şi segmentul companiilor mari, însă este un segment mai special şi avem un departament special care se ocupa de el. Soluţiile companiei noastre şi-au demonstrat în prezent eficienţa şi fiabilitatea pentru peste 250 de companii din România, multe dintre acestea numărându-se printre liderii sectorului de afaceri din ţară.
connect: Ce este Nexus GPS Tracking şi cum funcţionează acest sistem?
Florin Subţirică: Nexus GPS Tracking este soluţia de monitorizare prin GPS propusă de compania noastră, al cărui obiectiv principal este managementul flotei de autovehicule. Aceasta constă în monitorizarea în timp real a fiecărui autovehicul 24h/24, 7 zile/7 şi furnizarea unui set complet de informaţii despre starea autovehicului (viteză, locaţie, combustibil) cu ajutorul sistemului de rapoarte. Indiferent de numărul de vehicule pe care compania îl administrează, Nexus GPS Tracking oferă un control permanent asupra flotei şi o reducere semnificativă a costurilor de întreţinere. Modul de funcţionare este simplu: se montează câte un dispozitiv Nexus GPS Tracker pe fiecare vehicul monitorizat, care citeşte statusurile maşinii şi poziţia GPS, iar prin reţeaua GSM aceste date sunt transmise către serverele Nexus GPS Tracking. Acestea stochează şi prelucrează toate datele transmise de dispozitivul GPS. Utilizatorul poate viziona istoricul activităţii vehiculelor, cât şi date în timp real de la orice calculator conectat la Internet, printr-o interfaţă web. Datele sunt păstrate în condiţii de maximă siguranţă şi confidenţialitate, fiind protejate prin multiple mecanisme de securitate.
connect: Ce tipuri de echipamente utilizaţi pentru a implementa sistemul de tracking?
Florin Subţirică: În acest moment, oferim mai multe tipuri de sisteme: sisteme care oferă doar monitorizarea poziţiilor şi activităţii vehiculelor în timp real (GPS Tracking, Personal Tracker) şi sisteme care oferă în plus şi consumul exact de carburant, care sunt recomandate în special proprietarilor de vehicule şi utilaje, mari consumatoare de motorină. Fiecărui sistem de tip GPS Tracking i se pot ataşa o serie de dispozitive pentru funcţii adiţionale, în raport cu necesităţile clientului şi domeniul de activitate în care acesta activează. Printre acesta se numără senzorii de temperatură, butonul de panică, identificator şofer, comunicaţie prin hands-free, senzorul de oprire motor, care permite prevenirea furtului vehicului şi recuperarea acestuia. În ceea ce priveşte consumul de carburant, acest lucru se face prin sisteme de măsurare elveţiene numite debitmetre, recunoscute şi utilizate la nivel internaţional de către marii producători de autovehicule.
connect: Care sunt principalele avantaje ale acestui sistem pentru companii şi ce oferiţi în plus faţă de concurenţă?