Ce aduce nou Android 2.3 Gingerbread

Scris de | 7 decembrie, 2010
Ce aduce nou Android 2.3 Gingerbread

Cea mai nouă versiune a sistemului de operare pentru dispozitive mobile a celor de la Google, Android 2.3 nume de cod Gingerbread se apropie de lansare. Îl vei putea vedea în premieră pe smartphone-ul Nexus S. Până atunci am pregătit însă o listă cu cele mai importante schimbări pe care le va aduce Gingerbread şi cu avantajele acestora:
1. Un look mai rafinat
– Interfaţa a suferit o serie de modificări care promit o facă mai rapidă, mai eficientă şi mai uşor de utilizat.
– Estetic, vom fi întâmpinaţi de o temă mai elegantă, cu mai puţine culori şi cu contraste mai puternice.

2. Metode de input îmbunătăţite
– Tastatura a fost optimizată pentru a permite introducerea şi editarea mai rapidă a textului.
– Forma tastelor virtuale este parţial schimbată iar sugestiile de dicţionar sunt şi ele afişate într-un format mai clar, mai lizibil.
– Cuvintele introduse pot fi de asemenea corectate cu sugestiile oferite, iar utilizatorul are şi posibilitatea de a corecta prin voce texte.
– Numerele şi simbolurile pot fi introduse mai uşor printr-o combinaţie de taste multitouch, fără a mai fi necesar să treci de la un set de caractere la altul.
– Copy paste este mult mai uşor de folosit. Spre exemplu pentru a selecta un cuvânt de pe un website, tot ce trebuie să faci este să ţii apăsat pe cuvânt, să selectezi copy şi apoi paste în locul dorit. De asemenea la apăsarea pe un cuvânt vei fi întâmpinat de un cursor care îţi permite să selectezi precis doar anumite litere.

3. Managment mai bun al bateriei
– Android va avea un rol mai activ în managementul aplicaţiilor, în special în modul în care acestea afectează procesorul şi bateria. Aplicaţiile care abuzează de resurse vor fi identificate mai rapid şi vor fi închise pentru o autonomie mai bună a dispozitivelor.
– Utilizatorul va avea de asemenea acces la date mult mai detaliate, putând vedea în timp real modul în care aplicaţiile afectează bateria.

4. Control asupra aplicaţiilor
– Gestionarea aplicaţiilor va fi mai simplă datorită unui shortcut către comanda Manage Applications, shortcut ce se va regăsi atât în meniul Options cât şi pe Home screen şi în Launcher.

5. Noi aplicaţii de comunicare şi organizare
– Android 2.3 vine şi cu un set îmbunătăţit de aplicaţii care asigură socializarea cu prietenii şi gestionarea informaţiilor. Un exemplu este Internet calling, posibilitatea de a iniţia apeluri de voce prin internet cu alţi useri ce au conturi SIP.
– Pentru gestionarea download-urilor Google a pregătit un manager care gestionează toate datele descărcate, fie că au sosit prin browser, email sau prin alte aplicaţii.

6. Acces la cameră
– Utilizatorii vor putea accesa de acum toate camerele disponibile pe un gadget, fie că este vorba despre cea principlă sau de camera frontală pentru apeluri video.

7. Funcţionalitate pentru dezvoltatori
– Nu în ultimul rând, Google va oferi odată cu Gingerbread şi numeroase noi funcţii care le vor face viaţa dezvoltatorilor de software mult mai uşoară şi mai productivă

Etichete: , , ,