GPS pe toate gusturile – Garmin Edge 800 şi Forerunner 410

Scris de | 3 februarie, 2011
GPS pe toate gusturile – Garmin Edge 800 şi Forerunner 410


Utilizările tehnologiei GPS sunt multe şi diverse, aşa cum o demonstrează şi produsele despre care poţi citi mai jos. Pe lângă aparate destinate navigaţiei „clasice”, în maşină, există multe alte utilizări ale acestei tehnologii. Mai jos poți vedea dispozitive GPS destinate pasionaţilor de plimbări cu bicicleta sau iubitorilor fitness-ului.

Cei de la Garmin arată că nu au uitat de cei pasionaţi de nu i-au uitat pe cei pasionaţi de plimbările în natură pe două roţi. Pentru ei au creat Edge 800, un aparat destinat bicicliştilor..
Acesta este partenerul perfect pentru călătorii al bicicliştilor care îşi doresc precizie atunci când se uită peste statisticile lor, sau o localizare exactă. Aparatul este urmaşul lui Edge 500 şi Edge 705, de la care preia o mulţime de caracteristici esenţiale, dar adaugă un touchscreen bine realizat.
Modelul este simplu de montat şi, în timpul călătoriei, afişează pe ecran cele mai importante informaţii ale „parcursului” tău.

Tehnologie de top
Sponsor al cicliştilor Pro Tour dinTeam Garmin-Transitions pentru al treilea an, compania a colaborat îndeaproape cu cei mai mari sportivi pentru dezvoltarea produselor Edge.
Spuneam că aparatul ia ce e mai bun de la cele două modele mai vechi. El este mai mic ca Edge 705, dar dispune de un touchscreen de 2,6 inch uşor de manevrat. Edge 800 împrumută elementele de design de la modelul Edge 500, iar ecranul color şi cartografierea adaptabilă fac explorarea mult mai eficientă şi plăcută.
Software-ul BaseCamp, în ultima sa versiune, permite unui utilizator de Edge 800 să exploreze mai uşor traseul înainte de a-l parcurge, precum şi să îl programeze. Astfel, explorarea terenului este mult mai simplă. Rutele pot fi planificate şi previzualizate, iar utilizatorul poate să vadă şi schimbările de altitudine înainte de a-şi încărca viitorul traseu pe dispozitivul său Garmin.
Pentru a vizualiza rute în modul cel mai detaliat cu putinţă, cicliştii se pot folosi de Garmin Connect (disponibil la garminconnect.com), o comunitate online gratuită, care include peste 30 milioane de activităţi din întreaga lume. Acestea pot fi încărcate direct pe dispozitivul Garmin şi poţi porni la drum. Garmin Connect afişează date precum timpul, distanţa, viteza, elevaţia şi ritmul cardiac prin grafice şi o varietate de reprezentaţii cartografice, incluzând străzi, sateliţi, elemente topografice şi hărţi de elevaţie.
Edge 800 se foloseşte de informaţii de la sateliţii GPS şi monitorizează cu acurateţe viteza, distanţa, timpul, poziţia GPS-ului, altitudinea şi consumul de calorii. Pentru accesarea mai multor date în timp real, Edge 800 se poate sincroniza wireless prin tehnologia ANT+ cu alte dispozitive third-party, dar şi cu sistemele Garmin de monitorizare a rimului cardiac şi senzorii de viteză şi cadenţă. Pentru date precise privind urcările şi coborârile, Edge 800 încorporează un altimetru barometric care să indice schimbările de altitudine.
Edge 800 are un receptor GPS de înaltă sensibilitate, cu tehnologia HotFix. In acest fel el menţine constant recepţia sateliţilor. Edge 800 afişează inclusiv valorile temperaturii şi face automat schimbările fusului orar. Bateria rezistă până la 15 ore la o singură încărcare, iar dispozitivul îi anunţă pe ciclişti dacă timer-ul nu este pornit, iar ei au început deja o cursă.
Informaţiile sunt la cel mai înalt nivel topografic disponibil, iar în oraşe ai la dispoziţie foarte multe puncte de interes, dar şi hărţi detaliate.
Un aparat interesant pentru biciclişti, care în mod sigur se vor bucura de toate funcţiile sale.

Garmin Forerunner – partener de fitness

Si dacă le-am oferit opţiuni bicicliştilor, să le oferim două şi pasionaţilor de fitness. Este vorba despre cele două noi ceasuri din seria Forerunner de la Garmin. Aceste ceasuri de fitness oferă alergătorilor opţiuni GPS pe întreaga durată a antrenamentului.
Atât Forerunner 410, cât şi Forerunner 210 dispun de un dispozitiv de măsurare a ritmului cardiac, iar fiecare dintre aceste noi ceasuri dispune de cinci zone pe care le poţi personaliza. Ele dispun de un calculator de calorii consumate pe baza ritmului cardiac, ce indică precis volumul de calorii arse.
Si aceste dispozitive sunt compatibile cu comunitatea Garmin Connect, de pe care pot fi descărcate activităţi şi vizualizate activităţile din trecut. Chiar dacă nu ai avut ocazia să încarci rezultatele timp de mai multe sesiuni, ele vor putea fi încărcate rapid.
Forerunner 410 dispune de inelul touch bezel îmbunătăţit, ce le permite alergătorilor să navigheze şi selecteze funcţii din mers, în orice condiţii de vreme. Acesta este extrem de eficient în condiții de ploaie şi procesează informaţia foarte repede. În plus, include un dispozitiv pentru măsurarea ritmului cardiac şi noi funcţii ale software-ului.
Forerunner 410 continuă să funcţioneze wireless, în apropierea unui calculator, încărcând date către comunitatea online Garmin Connect atunci când sesiunea de antrenament s-a încheiat. Pentru acest lucru se foloseşte tehnologia ANT+ şi stick-ul USB care însoţeşte ceasul.
Pe ceas pot fi personalizate până la trei pagini, cu peste 30 de tipuri de date, iar tu decizici câte câmpuri să fie afişate. De asemenea, ceasul poate afişa planuri detaliate de antrenament în timpul exerciţiilor.
Forerunner 210, cel de-al doilea model de ceas de antrenament cu GPS lansat de Garmin recent, oferă date în timp real precum ritmul, distanţa şi timpul utilizând un receiver GPS de înaltă sensibilitate, cuplat cu tehnologia Garmin HotFix care găseşte şi menţine recepţia sateliţilor. Pot fi setate alarme legate de ritmului cardiac, pentru a fi notificat când depăşeşti sau eşti sub limita obiectivelor tale. Dacă foloseşti dispozitivul împreună cu dispozitivul pentru picior, vei putea să îţi verifici mai târziu prin Garmin Connect cadenţa alergării sau numărul de paşi efectuaţi pe minut.
Bateria ţine 8 ore în modul GPS şi de antrenament şi până la trei săptămâni în modul power save, dar Forerunner 210 are un design care face să poată fi purtat ca şi ceas de zi chiar şi atunci când nu ai program de antrenament. Pentru conectarea la Garmin Connect este folosită o conexiune USB.

Etichete: , , , , ,