Cele mai bune premise: Dell Streak

Scris de | 18 februarie, 2011
Cele mai bune premise: Dell Streak

Dell a integrat în modelul Streak cele mai bune componente ale momentului. Să fie aceasta oare suficient pentru a catapulta webpad-ul Android într-o regiune superioară?

Preţul este „fierbinte” – dacă ceri 626 de euro pentru un webpad înseamnă că eşti foarte sigur de tine, căci la urma urmei pe piaţă există aparate la mai puţin de un sfert din acest preţ. Dar în timp ce restul producătorilor s-au preocupat să integreze în modelele lor tehnologie cât mai ieftină, Dell a ales numai ceea ce este cel mai scump.

Operare excelentă, dotare completă
Dorinţa aceasta de a nu face niciun compromis începe de la display. Acesta are o diagonală de 5 inchi, fiind ceva mai mic decât obişnuitul display de 7 inchi la alte webpad-uri, dar calitatea imaginilor este ameţitoare; iar la 800 x 480 pixeli, Streak este predestinat pentru navigaţia pe internet. Şi mai important: touchscreenul lucrează capacitiv, adică reacţionează la atingeri. De aceea comenzile eronate produse de apăsare prea moale sau prea tare, sunt excluse. În plus touchscreenul este compatibil multi-touch, ceea ce nu ajută considerabil numai mărirea paginilor web.
O altă îmbunătăţire faţă de alte webpad-uri Android: recunoaşterea automată a stării – astfel se poate lucra în formatul normal sau în cel transversal. Iar deoarece procesorul Snapdragon transpune toate comenzile fără nicio întârziere, operarea se face rapid şi fluent. Chiar dacă fanii iPad-ului vor jura că acesta lucrează şi mai repede, comparaţia ar semănă însă cu cea dintre viteza unui BMW serie 5 şi un Porsche, ce se deplasează prin oraş. Una peste alta, operarea este foarte plăcută cu acest aparat Android. Designul însă merită criticat: prea mic pentru un webpad, prea mare pentru un smartphone – sau cel puţin asta reiese din analiza iniţială a aparatului. Dar după testarea în practică a aparatului această prejudecată se modifică, căci Streak este mai bun în rolul de webpad chiar şi în cazul paginilor web complicate, decât modelele mai mari. Aparatul poate fi folosit şi ca un telefon, căci pe lângă Bluetooth şi WLAN, există şi interfaţă telefonie mobilă. Pus la ureche aparatul pare a fi supra-dimensionat, dar cel puţin aşa iese la iveală finisarea excelentă şi designul plăcut al modelului. Calitatea vocală este bună, fiind doar o idee sub ceea ce oferă în general cele mai bune mobile.

Primul webpad Android de pe piaţă
În ceea ce priveşte sistemul de operare ne-am fi dorit de la bun început Android 2.2, pe care Dell îl va folosi precis mai târziu. Compania americană oferă acum versiunea 1.6 cu conexiune la Android Market – ceea ce este posibil datorită interfeţei de telefonie, ce oferă compatibilitatea necesară. Capacitatea de stocare este suficientă: pe lângă 2 GB memorie Flash integrată, aparatul are şi un card 16 GB pentru slotul MicroSD.
Dell Streak este primul aparat care ne arată ce este posibil cu Android instalat pe un webpad. Cei care au nevoie de internet mobil şi nu vor să care după ei decât un aparat de dimensiunile unui smartphone pot oricând alege acest model.

Etichete: , , , ,