Panasonic Toughbook CF-19 ajunge în Himalaya

Scris de | 21 martie, 2011
Panasonic Toughbook CF-19 ajunge în Himalaya

Performanţele laptopului Panasonic Toughbook CF-19 vor fi testate la altitudine extremă, într-o expediţie himalayană, de către alpinistul Alex Găvan.

Alpinistul va încerca în această primavară să escaladeze în premieră românească şi fără a folosi oxigen suplimentar vârful Kangchenjunga de 8.586m, al treilea ca înălţime din lume.

Rezistentul Toughbook CF-19 va asigura comunicarea online dintre echipă şi restul lumii, înregistrarea unui jurnal al expediţiei precum şi back-up-ul foto-video al datelor.

Laptopul Toughbook CF-19 a fost conceput pentru a fi rezistent la temperaturi scăzute, luminozitate extremă, praf, umezeală şi chiar posibile căderi de la înaltime, iar acestea sunt doar câteva dintre condiţiile în care se desfăşoară o astfel de expediţie. De asemenea, carcasa de aliaj de magneziu cu care este echipat Toughbook CF-19 oferă protecţie maximă componentelor sensibile, cum ar fi ecranul şi chiar hard disk-ul, ce sunt protejate împotriva şocurilor şi vibraţiilor.

În plus, sistemul special de sigilare protejează notebook-ul împotriva prafului şi a apei, tastatura şi touch-padul fiind, de asemenea, rezistente la contactul cu lichide. De aceea, alpiniştii vor putea lucra cu laptopul chiar şi în condiţii de rafale de praf, nisip, ploaie sau ninsoare, laptopul funcţionând perfect la temperaturi de la –20 la +60°C şi oferind o luminozitate crescută a ecranului, de 1000cd/m2.

 

Etichete: , , , ,