Centrul de Cercetare şi Dezvoltare al Nokia de la Cluj, tras pe linie moartă

Scris de | 27 aprilie, 2011
Centrul de Cercetare şi Dezvoltare al Nokia de la Cluj, tras pe linie moartă

nokia clujNokia trece printr-un proces de aliniere a forţei de muncă la noua sa strategie globală, proces care va afecta şi Centrul de Cercetare şi Dezvoltare al Nokia de la Cluj. Compania estimează că până la sfârşitul trimestrului al treilea 2011, proiectele curente desfăşurate în această locaţie vor fi diminuate complet. Se preconizează că vor fi afectate aproximativ 120 de persoane. Operaţiunile de Cercetare şi Dezvoltare vor continua să fie derulate în alte centre Nokia de pe glob.

În ceea ce priveşte fabrica Nokia de la Jucu, reprezentanţii companiei au declarat că aici nu  sunt planificate nici un fel de schimbări.

Toţi angajaţii care ar putea fi afectaţi de planurile de reducere vor putea rămâne pe statele de plată Nokia până la sfârşitul anului 2011. Reducerea de personal se estimează că se va desfăşura în etape, până la sfârşitul anului 2012 la nivel global, în concordanţă cu dezvoltarea portofoliului de produse şi servicii ale companiei. În acest interval de timp, Nokia intenţionează să îşi extindă capacitaţile de dezvoltare a dispozitivelor inteligente bazate pe platforma Windows Phone, gama extinsă de   terminale mobile şi portofoliul de servicii.

Etichete: , , ,