Internetul pe mobil, tot mai utilizat

Scris de | 5 mai, 2011
Internetul pe mobil, tot mai utilizat

Potrivit unui studiu publicat recent de compania Initiative, unul din 5 utilizatori de internet preferă conexiunea mobilă în locul celei fixe, iar cele mai accesate servicii sunt cele de emailing sau navigarea web.

Realizat în luna aprilie 2011, studiul „Unlocking the Power of Mobile” surprinde opiniile a nu mai puţin de 800 de utilizatori urbani de internet mobil, cu vârste cuprinse între 16 şi 45 de ani, dezvăluind potenţialul şi oportunităţile prin care acest mediu de comunicare poate fi exploatat de advertiseri.

În prezent, în România potenţialul Internetului pe mobil nu este încă exploatat la acelaşi nivel cu cel înregistrat în celelalte ţări care au participat la studiu, iar acest fapt se datorează unei percepţii generale despre Internetul mobil care este privit doar ca o alternativă la conexiunea fixă. Cu toate acestea, studiul arată că aproximativ 21% dintre respondenţi ar alege mobile internetul în locul unei conexiuni fixe.

Utilizatorii din mediul mobil sunt mereu prezenţi şi activi. Initiative România a aflat că 58% dintre utilizatorii de Internet mobil în România îşi folosesc telefoanele mobile pentru a se conecta la internet în fiecare zi şi petrec online un timp mediu de 18 minute. Acest procent nu este cu mult mai mic faţă de cel înregistrat în celelalte ţări care au participat la studiu (65%) şi se estimează că utilizarea zilnică a internetului va înregistra o creştere semnificativă pe măsură ce tehnologiile de Internet mobil vor fi folosite de tot mai mulţi români.

31% din totalul activităţilor realizate de români pe telefoanele mobile sunt dedicate serviciilor de date (internet pe mobil sau e-mailing-ului), 19% sunt activităţi de SMS, iar 43% sunt apeluri telefonice. Comparativ cu România, utilizatorii internaţionali petrec semnificativ mai mult timp cu serviciile de date (49%) şi mai puţin timp cu SMS-urile (5%).

Etichete: , ,