LG Optimus Black Hands-on review

Scris de | 5 mai, 2011
LG Optimus Black Hands-on review

Am avut ocazia să petrecem puţin timp în compania lui LG Optimus Black, smartphone-ul cu display super luminos al celor de la LG. Telefonul are o carcasă cu unghiuri atent gândite, finisată complet în negru, care arată extrem de bine şi oferă o senzaţie plăcută atunci când o ţii în mână. Chiar dacă la prima vedere ai spune că e puţin cam mult plastic, vorbim despre un plastic de calitate superioară care îi permite telefonului să ajungă la greutatea extrem de scăzută de doar 109 grame. Grosimea este şi ea remarcabilă, Optimus Black având o siluetă de doar 9.2 mm.

Ceea ce îţi fură însă imediat privirea este displayul NOVA de 4 inchi care se mândreşte cu o luminozitate record de 700 cd/m2. Ca să înţelegi mai bine această valoare, îţi putem spune că un smartphone clasic oferă valori între 250 şi 400 cd/m2.  Diferenţa nu este doar pe hârtie, fiind resimţită imediat atât în ceea ce priveşte redarea culorilor şi contrastul, dar mai ales atunci când vine vorba de utilizarea în lumină solară puternică.

Cum nu ducem lipsă de aşa ceva în această perioadă am testat telefonul în lumina tare a soarelui de amiază şi am constatat surprinşi că inclusiv navigarea pe web, unde dai peste o mulţime de texte cu font mic, este extrem de comodă.

LG Optimus Black vine cu sistemul de operare Android 2.2 instalat, însă acesta poate fi updatat la Android 2.3 Gingerbread. LG a folosit şi interfaţa Optimus UI 2.0 ce aduce o serie de modificări în ceea ce priveşte modul de acces al aplicaţiilor şi accesul în zonele de interes.

Aplicaţiile rulează bine, iar experienţa pe web este şi ea fluentă, „de vină” fiind procesorul OMAP 3630 de 1GHz.

LG Optimus Black îţi permite să faci fotografii la 5 megapixeli sau să filmezi HD cu ajutorul camerei principale, cu autofocus şi bliţ, iar pentru apeluri video ai la dispoziţie o a doua cameră frontală, de 2 megapixeli. Pozele sunt bune, camera principală fiind la nivelul celor cu care ne-au obişnuit deja smartphone-urile din noua generaţie – rezultate excelente în lumină bună, rezultate ok în interior sau acolo unde lumina este mai slabă.

LG Optimus Black este disponibil în România în reţeaua Orange la preţuri ce încep de la 79 euro.

Câteva imagini mai jos:

Etichete: , , , , , ,