Google Ice Cream Sandwich, Android 3.1, filme și muzică, anunțate la Google I/O

Scris de | 10 mai, 2011
Google Ice Cream Sandwich, Android 3.1, filme și muzică, anunțate la Google I/O

Google își continuă planurile de „dominație globală”, anunțând o sumedenie de sisteme de operare și de servicii, de la Google Ice Cream Sandwich la noul Android 3.1, la Google Music și la posibilitatea de închiriere de filme pe Android Market, totul într-o singură zi în cadrul evenimentului Google I/O 2011 de la Moscone Center, San Francisco.

Deși este greu să spunem că o știre ar fi mai importantă decât alta, sistemul de operare denumit Google Ice Cream Sandwich este cu siguranță un anunț extrem de așteptat. O combinație între Android-ul pentru tablete, Honeycomb și cel pentru smartphone-uri, Gingerbread, noul Sandwich va fi o variantă universală, care va rula pe toate gadgeturile inteligente, de la cele mai mici telefoane la cele mai generoase tablete. Acesta va oferi o serie de funcții revoluționare și este programat pentru finalul lui 2011.

Google a decis că este momentul să intre serios în jocul punerii în valoare a conținutului multimedia și a lansat serviciul Google Music, care îți permite să stochezi pe un server până la 20.000 de melodii, din colecţia proprie, pe care să le redai apoi prin streaming pe notebook, smartphone sau pe un alt dispozitiv. Google Music Beta este live deja.

Filmele nu puteau lipsi din ecuație, Google oferind de acum posibilitatea închirierii de filme direct de pe Android Market, la prețuri extrem de bune.

O altă știre importantă din cadrul conferinței Google I/O, aflată încă în desfășurare, este lansarea Android 3.1, care aduce printre altele posibilitatea de a redimensiona widgeturi și de a importa fotografii de pe camere digitale, prin intermediul USB host.

Vom reveni cu mai multe detalii  și cu noi știri din cadrul Google I/O.

 

Etichete: , , , , ,