Windows 8: Interfaţă fluidă, colorată, axată pe atingere (video)

Scris de | 2 iunie, 2011
Windows 8: Interfaţă fluidă, colorată, axată pe atingere (video)

Windows 8 şi-a făcut ieri apariţia oficial în faţa ochilor curioşi ai jurnaliştilor, în cadrul Conferinţei D9 din SUA. Viitorul sistem de operare al celor de la Microsoft a fost regândit aproape în totalitate, multe dintre elementele colorate ale Windows Phone 7 fiind împrumutate şi de Windows 8.

De altfel, Microsoft spune că Windows 8 este creat pentru a funcţiona pe o mare varietate de device-uri, de la ecrane mici, tactile şi până la PC-uri high end.

Prezentarea a pus accent mai mult pe latura touch a noului Windows 8, care aduce aplicaţii ce pot fi lansate dintr-un Start Screen organizat în căsuţe colorate, ce înlocuieşte clasicul meniu Windows Start. Trecerea între aplicaţii este fluidă, mai ales că acestea pot fi rapid plasate pe marginea display-ului, pentru a putea fi accesate instant la nevoie.

Accesul la web este şi el optimizat complet pentru touch, beneficiind de asemenea de acceleraţia hardware a lui Internet Explorer 10.

Deşi interfaţa prezentată a fost una creată şi optimizată pentru operare tactilă, utilizatorii pot folosi la fel de comod şi o tastatură cu mouse.

Windows 8 se va axa mult mai mult pe aplicaţiile dezvoltate de developeri de pe întreaga planetă, urmând o reţetă similară cu cea utilizată de Google cu Android Market.

Practic, Microsoft vede Windows 8 ca pe un sistem de operare care va fi prezent pe sute de milioane de dispozitive, de la tablete, la notebook-uri sau PC-uri, touch sau cu mouse şi tastatură.

Compania va dezvălui mai multe detalii despre Windows 8 în luna septembrie, în cadrul evenimentului BUILD.

Un clip video mai jos:

Etichete: , , , ,