Eclipsa de Lună: Află totul despre spectaculosul eveniment

Scris de | 15 iunie, 2011
Eclipsa de Lună: Află totul despre spectaculosul eveniment

Eclipsa de Lună de azi, 15 iunie este una dintre cele mai lungi eclipse vizibile pe teritoriul României în acest secol. Aceasta va dura circa o oră şi 40 de minute, începând la ora 21:22, atunci când Luna va intra în penumbra Pământului.
Din fericire, odată cu dezvoltarea tot mai mare a magazinelor de aplicaţii, atât pentru Android cât şi pentru iOS, au apărut şi numeroase titluri specializate în astronomie, aplicaţii care te vor ajuta să fii la curent cu detaliile eclipsei de Lună din această noapte.
Magazinul de aplicaţii Apple oferă spre exemplu SkySafari Lite a celor de la Southern Stars, un ghid celest care îţi oferă informaţii despre peste 120,000 de stele, planetele din Sistemul Solar, fazele Lunii şi cele mai importante evenimente astronomice, cum ar fi eclipsele.

Aplicaţia costă 2.99 dolari.
Pentru cei cu telefoane cu Android, Android Market le pune la dispoziţie o gamă largă de aplicaţii cum ar fi Moon Phase Pro a celor de la Udell, care costă circa 2.8 RON şi îţi oferă o privire spectaculoasă, 3D asupra Lunii şi a principalelor evenimente ce ţin de acest corp ceresc.

Oricare aplicaţie ai alege-o, nu uita să fii cu ochii pe unul dintre cele mai spectaculoase evenimente de pe cerul acestui an, eclipsa de Lună de pe 15 iunie.

Etichete: , , ,