Noutăţi de la Google

Scris de | 20 iunie, 2011
Noutăţi de la Google

Un serviciu de photosharing şi o îmbunătăţire a platformei Google TV se află la orizont pentru compania americană.

Google a depus la Oficiul de Brevete şi Mărci din Statele Unite o cerere pentru patentarea cuvântului şi domeniului „Photovine”, ceea ce a dat startul unor zvonuri despre un posibil program de photo-sharing. Pe aplicaţie apare şi explicaţia serviciului: „(se va folosi pentru) transmisia de imagini vizuale şi date prin reţele de telecomunicaţii, reţele de telecomunicaţii wireless, prin internet, servicii de reţea informaţională şi reţele de date”.

Întrebările ce se nasc de aici sunt: Oare Google vrea să folosească acest domeniu pentru reţeaua proprie de socializare sau îl va folosi pentru un serviciu cloud?

În cursul week-end-ului, Jeffery Kardatzek, fondatorul companiei SageTV, a anunţat că au fost achiziţionaţi de Google. SageTV e un software de digital video recording, care permite utilizatorului o experienţă deosebită de vizualizare şi organizare a librăriei sale media. „Prin această colaborare cu Google, suntem de părere că ideile nostre vor ajunge la o audienţă şi mai mare de utilizatori”, se arată într-un comunicat de presă emis de echipa SageTV.

Această achiziţie ar putea însemna o îmbunătăţire a platformei Google TV, care se află încă în fazele primordiale în comparaţie cu alte servicii asemănătoare.

Cu aceste două progrese Google continuă să se dezvolte într-o forţă de neoprit pe sectorul serviciilor de internet.

Etichete: , , , ,