Asus Transformer Plus Dock Tastatură: Combinaţia câstigătoare

Scris de | 23 iunie, 2011
Asus Transformer Plus Dock Tastatură: Combinaţia câstigătoare

Connect a avut ocazia să testeze în această lună tableta Asus Transformer şi dock-ul tastatură care o transformă într-un netbook cu Android de-a dreptul splendid. Asus Eee Pad Transformer TF101, după numele complet din „buletin”, are un aspect business, o construcţie solidă, extrem de solidă şi dimensiuni compacte.

Tableta pare extrem de subţire şi aşa şi este, la cei 12.9 mm, iar greutatea este de 680 de grame, bunicică pentru un model de 10.1 inchi. O poţi ţine cu o mână o perioadă de vreme însă pentru confort este recomandat să o pui pe picioare, să o sprijini de ceva sau să o plasezi în dock.

Atât tableta cât şi dock-ul sunt acoperite cu un finisaj texturat pe care îl mai regăsim şi la noile notebook-uri Asus.

Asus Transformer impresionează din primele clipe prin display-ul extrem de clar şi luminos, un IPS LED de 10.1 inchi cu rezoluţia de 1280 x 800 pixeli, sticlă rezistentă la zgârieturi şi unghi de vizualizare extrem de larg.

Un procesor puternic NVIDIA Tegra 2 îţi oferă o experienţă extrem de fluentă în Android 3.0 Honeycomb, mai ales că sistemul de operare nu este customizat foarte puternic şi deranjant de către cei de la Asus. Jocurile din Tegra Zone, cum ar fi Guerilla Bob, Fruit Ninja sau T-racerHD au rulat şi ele impecabil.

Navigarea pe web, fie că foloseşti browserul nativ sau Skyfire este o plăcere, mai ales că de ceva vreme încoace Android nu mai are probleme cu suportul Flash.

Asus Transformer este o tabletă ideală pentru iubitorii de filme. Ecranul de mari dimensiuni este perfect pentru a te ţine la curent cu ultimele seriale, iar sunetul 3D stereo cu SRS Premium Sound te ajută să nu ratezi nici o şoaptă.

Mai putem aminti şi de cele două camere, una frontală de 1.2 megapixeli şi una principală de 5 megapixeli. Acestea sunt, ca şi în cazul majorităţii tabletelor testate, mediocre, însă îşi fac treaba.

Dock-ul în sine se potriveşte perfect cu liniile tabletei Transformer, fiind subţire şi uşor. Tableta se cuplează într-un slot culisant, care îţi permite să o mişti asemeni ecranului unui netbook, iar o tastă de blocare permite detaşarea acesteia.

Tastele sunt comode, plasate aerisit şi imită într-o mare măsură layout-ul unei tastaturi clasice, mai puţin butoanele de pe prima linie, cum ar fi Back şi Lock. Odată ce ai aşezat tableta în dock şi începi să tastezi un text, în doar câteva minute uiţi că ai în faţă o tabletă cu Android şi nu un netbook clasic. Utilitatea tastaturii este incontestabilă, mai ales pentru cei care au nevoie de un instrument de business.

De asemenea, pe lângă cele circa 9.5 ore de autonomie a tabletei Asus Transformer, cu display-ul la 60 nit, dock-ul tastură mai oferă încă 6.5 ore suplimentare.

Tableta Asus Transformer şi dock-ul tastatură sunt o pereche genială, un combo util, funcţional, cu performanţe ridicate. Preţul total nu este nici el unul prea piperat.

Etichete: , , , , , , ,