Venituri impresionante pentru Android Market şi Apple App Store

Magazinele dedicate aplicaţiilor pentru smartphone-uri şi tablete precum App Store sau Android Market vor ajunge la un câştig combinat de peste 14 miliarde de dolari în 2012, informează agenţia de cercetare Canalys

Magazinele dedicate aplicaţiilor pentru smartphone-uri şi tablete precum App Store sau Android Market vor ajunge la un câştig combinat de peste 14 miliarde de dolari în 2012, informează agenţia de cercetare Canalys, o creştere de 92 % faţă de 7.3 miliarde în 2011.

Creşterea uriaşă a veniturilor acestor servicii nu se opreşte aici. În 2015, cifra de câştig va ajunge la circa 37 miliarde de dolari. App store-urile sunt, fără îndoială, o afacere profitabilă pentru producătorii de smartphone-uri şi tablete PC. Aproximativ 419 milioane de smartphone-uri şi 43.3 milioane de tablete se vor află pe piaţă până la sfârşitul anului, ceea ce oferă magazinelor de aplicaţii o oportunitate serioasă pentru creştere financiară.

La WWDC, Scott Forstall, vice preşedintele senior al diviziei iOS, a anunţat că sunt peste 425.000 de aplicaţii în App Store-ul Apple. În ceea ce îi priveşte pe cei de la Android, magazinul lor dedicat are un număr aproximativ de 400.000 aplicaţii. E foarte greu să estimăm corect aceste cifre, deoarece ele cresc exponenţial în fiecare zi.