Comerţul electronic prin ePayment în primele 6 luni ale anului

Scris de | 8 iulie, 2011
Comerţul electronic prin ePayment în primele 6 luni ale anului

Prin ePayment au fost procesate, în prima jumătate a anului, peste 1 milion de tranzacții cu o valoare totală de 71.2 milioane euro. Lunile în care s-au înregistrat cele mai multe tranzacții au fost: mai, cu 186.000 de tranzacții și ianuarie, cu 183.000 de tranzacții.

Platforma ePayment a procesat peste 1 milion de tranzacții cu un volum de 71,2 milioane de euro. Numărul celor care au plătit prin ePayment a crescut cu 10% față de aceeași perioadă a anului trecut. Plăţile online sunt dominate în continuare de comenzile pentru achiziţionarea de pachete turistice şi bilete de avion, plata facturilor la utilităţi, servicii şi telecomunicaţii. Numărul tranzacțiilor a cunoscut o creștere ușoară, de 8%, înregistrându-se aproape 1,3 milioane de tranzacții, conform statisticilor Romcard.

 

Spre deosebire de media de creștere a pieţei, în primele 6 luni, au existat domenii care au evoluat cu peste 30%. Astfel, sectorul serviciilor (acces la conținut, hosting, asigurări etc.) a înregistrat o creștere de 63% a numărului de tranzacții față de aceeași perioadă a anului trecut, vânzările pentru produse IT&C au crescut cu 37%, segmentul vânzării de flori a crescut cu 28% iar cărțile cu 26%. Se remarcă de asemenea sectorul ONG, tot mai multe organizații neguvernamentale introducând opțiunea de donații online, fapt ce a dus la o creștere de 27% a numărului acestora.

 

„Evoluția înregistrată de segmente precum cel social, de flori, cărți, cadouri arată că utilizatorii apelează la plata online pentru cumpărături uzuale, de zi cu zi. Este un semn bun pe care ni-l transmite piața, iar această direcție trebuie susținută și încurajată de toți jucătorii din industrie”, declară într-un comunicat de presă Daniel Nicolescu, CEO ePayment, PayU Group.

Lunile în care s-au înregistrat cele mai multe tranzacții au fost: mai – cu 186.000 de tranzacții și, surprinzător, ianuarie, tradițional luna cea mai slabă – cu 183.000 de tranzacții, ambele fiind luni în care ePayment, în parteneriat cu MasterCard, a derulat campanii de încurajare a plăților online și de fidelizare a utilizatorilor.

Estimările pentru a doua jumătate a anului arată că piaţa comerţului electronic on-line va depăşi valoarea de 160 milioane de euro.

Etichete: , , , ,