HTC Sensation vs iPhone 4: Test practic foto

Scris de | 8 iulie, 2011
HTC Sensation vs iPhone 4: Test practic foto

HTC Sensation s-a bucurat recent de o prezentare a specificaţiilor şi funcţiei foto a camerei, prezentare care i-a determinat pe cititori să ceară un test comparativ cu alte smartphone-uri de pe piaţă.

Am decis să facem o scurtă prezentare în paralel a camerei lui HTC Sensation şi a camerei lui iPhone 4, un alt telefon renumit pentru fotografiile extrem de bune. Am realizat de asemenea o serie de fotografii comparative, cu cele două telefoane, fotografii menite să îţi permită să îţi faci o părere despre performanţele foto ale celor două smartphone-uri. Deoarece pozele nu au fost realizate în condiţii experimentale perfecte, acestea au un rol pur informativ.

HTC Sensation

Telefonul vine cu o cameră impresionantă, de 8 megapixeli, cu dual LED flash şi capacitatea de a înregistra clipuri video la rezoluţia high definition 1080p. Camera oferă funcţii şi opţiuni avansate, permiţând setări de la ISO şi White Balance până la Scene, Autofocus On/Off sau Rezoluţie.

La rezoluţia maximă de 8 megapixeli imaginile sunt salvate cu rezoluţia excelentă pentru print de 3264 x 1840 pixeli

iPhone  4

iPhone 4 oferă o cameră cu o rezoluţie puţin mai mică, de 5 megapixeli şi single LED flash. Avantajul este funcţia HDR care odată activată capturează trei fotografii ale aceleiaşi scene, cu nivele diferite de expunere, lăsând utilizatorul să aleagă cea mai bună imagine. Fotografiile au rezoluţia de 2592 x 1936 pixeli.  Bazată pe conceptul Apple “It just works” (Pur şi simplu funcţionează), camera are extrem de puţine opţiuni, permiţându-ţi să activezi HDR-ul sau să treci bliţul pe On/Off sau Auto. Focusul se poate realiza prin atingerea zonei  pe care doreşti să se facă clarul.

Practică

În practică am observat că ambele telefoane, atât HTC Sensation cât şi iPhone 4 realizează imagini excelente, însă în cazul lui Sensation rezultatele pot varia foarte mult în funcţie de setări, de la foarte bune la slabe. Dacă ai timp să umbli la White Balance sau la modul Scenes poţi obţine fotografii foarte bune, însă dacă faci o poză în grabă, pe Full Auto, rezultatele pot fi mai puţin impresionante. iPhone-ul menţine destul de constant nivelul fotografiilor însă în condiţii de iluminare complexe se adaptează mai greu.

Galerie

Mai jos poţi arunca o privire asupra câtorva imagini ce implică o paletă de culori extinsă, detalii sau cadre largi, realizate cu cele două camere.

Tort iPhone 4 HTC Sensation, Tort 2 iPhone 4 HTC Sensation Tabel iPhone 4 HTC Sensation, Clădire iPhone 4 HTC Sensation.

Etichete: , , , , , ,