HTC Sensation: Performanţe navigare pe internet

Scris de | 11 iulie, 2011
HTC Sensation: Performanţe navigare pe internet

HTC Sensation a demonstrat că este un smartphone extrem de rapid, “alimentat” de procesorul Dual Core Snapdragon la 1.2 GHz.

Am decis să vedem cum se traduce această viteză în experienţa de navigare, iar pentru că în practică nu am putut face decât observaţii empirice, am decis să apelăm la un sistem de testare.

Pentru a testa viteza de navigare a lui HTC Sensation am folosit Browsermark de la Rightware. Acesta este un site pe care îl accesezi de pe telefonul mobil – nu necesită nici un fel de instalare, îl accesezi ca pe un site obişnuit – şi care trece telefonul printr-o serie de teste de rendering JavaScript şi HTML.

După, finalul testului, care durează câteva minute, vei obţine un scor, precum şi rezultatele altor câteva telefoane considerate repere de către producători (din păcate unele dintre aceste modele sunt destul de vechi). HTC Sensation a obţinut un scor mediu de 32 mii de puncte, aplicaţia oferind scoruri comparative pentru iPhone 3GS – circa 26 mii puncte, Nexus One – circa 23 mii de puncte şi Nokia N900 – circa 8600 puncte.

Merită luat în considerare faptul că HTC Sensation rulează fără probleme site-uri Flash, în timp ce unii dintre competitorii săi nu.

Etichete: , , , ,