Câştiguri solide pentru IBM în al doilea trimestru

Scris de | 19 iulie, 2011
Câştiguri solide pentru IBM în al doilea trimestru

IBM a anunţat ieri câştigurile din al doilea trimestru financiar al anului. Compania americană, care luna trecută şi-a sărbătorit centenarul, a avut parte de o creştere de 8% în venituri, spre surprinderea mai multor analişti de pe Wall Street.

După descoperirea tehnologiei de stocare phase change memory şi celebrarea a 100 de ani de existenţă pe piaţa IT, International Business Machines se poate bucura acum şi de o creştere importantă pe plan financiar. Compania a înregistrat în al doilea trimestru un venit de 3.7 miliarde de dolari, o creştere de 8% faţă de anul trecut. În urma acestui anunţ mai mult decât satisfăcător, acţiunile companiei au crescut cu două procente.

„În al doilea trimestru strategia noastră de investiţie pe termen lung în dezvoltarea companiei ne-a ajutat să obţinem o performanţă puternică în câştiguri”, a declarat într-un comunicat de presă preşedintele şi CEO-ul IBM, Samuel J. Palmisano.

A.M. Sacconaghi, un analist de la Sanford C. Bernstein & Company, a comentat situaţia într-un citat preluat de ediţia online a ziarului The New York Times: „A fost un trimestru foarte bun pentru IBM, cu o creştere puternică în venituri şi profituri impresionante”.

IBM este cea mai mare companie din domeniul IT la nivel global.

Etichete: , , , , ,