Măsuri drastice luate de RIM: 2.000 de oameni au rămas fără slujbă

Scris de | 26 iulie, 2011
Măsuri drastice luate de RIM: 2.000 de oameni au rămas fără slujbă

Research in Motion, compania care produce dispozitivele BlackBerry, a anunţat în cursul zilei de luni că va concedia 2.000 de muncitori, informează Reuters. Măsurile luate de RIM reprezintă o altă dovadă a situaţiei delicate în care se află compania canadiană.

Reducerile de personal, ce însumează puţin peste 10% din numărul total de angajaţi, a scăzut cifra angajaţilor Research in Motion la aproximativ 17.000 de muncitori. Motivul principal pentru aceste concedieri rămâne vânzările dezamăgitoare şi pierderea unui segment considerabil de cumpărători care au trecut la Apple sau la un dispozitiv Android.

Research in Motion a declarat că aceste concedieri fac parte, totuşi, dintr-un program de reorganizare interioară, în vederea focusării direcţiei companiei pe proiectele din viitor. Programul de „optimizare a costurilor”va pune accent pe îndeplinirea planului strategic RIM de a deveni din nou o marcă serioasă pe piaţa smartphone-urilor.

Obiectivul actual al companiei e să lanseze 7 smartphone-uri BlackBerry, cu noul sistem de operare OS 7, până la sfâşitul anului.

Se pare că următorul telefon BlackBerry care va fi lansat va fi modelul BlackBerry Bold 9900.

Etichete: , , , , , ,