Google Doodle: 112 ani de la naşterea vizionarului Jorge Luis Borges

Scris de | 24 august, 2011
Google Doodle: 112 ani de la naşterea vizionarului Jorge Luis Borges

Google celebrează azi 112 ani de la naşterea lui Jorge Luis Borges, cunoscut ca fiind unul dintre cei mai importanţi scriitori ai secolului XX cu un doodle dedicat. Artistul argentinian a revoluţionat genul science-fiction cu poeziile şi eseurile sale suprarealiste.

Jorge Luis Borges s-a născut pe data de 24 august 1899 într-o suburbie a oraşului Buenos Aires. Primul contact cu cultura l-a avut în primii ani de viaţă datorită faptului că a crescut într-o casă plină cu cărţi în limba engleză. Acest lucru i-a oferit oportunitatea de a învăţa o altă limbă şi de a-l citit pe Shakespeare şi alţi autori importanţi din biblioteca tatălui său.

Scriitorul a devenit faimos datorită poveştilor scurte din cărţi precum „Ficţiuni” (1944) sau „Aleph” (1949). Jorge Luis Borges şi-a folosit viziunea şi imaginaţia deosebit de bogată pentru a capta interesul cititorului cu un stil ce îmbină filosofia şi ficţiunea.

Renumiţi scriitori ca Umberto Eco, Italo Calvino sau Gene Wolfe s-au inspirat din opera sud-americanului.

În imaginea de pe pagina principală a motorului de căutare Google apare scriitorul uitându-se pe fereastră la o lume diferită, futuristă, imaginară.

Etichete: , , , , , , ,