Incepe scoala: Aplicatii pentru elevi si studenti

Scris de | 7 septembrie, 2011
Incepe scoala: Aplicatii pentru elevi si studenti

Odată cu toamna vine şi „chinul” educaţional anual. În data de 12 septembrie începe noul an şcolar şi în mai puţin de o lună cel universitar. Cu această ocazie connect îţi prezintă cele mai utile şi interesante aplicaţii pentru iOS menite să-ţi uşureze tranziţia din vacanţă înapoi în bancă.

Aplicaţii generale

Epic Win – Aplicaţia oferită de supermono limited îţi gestionează timpul şi sarcinile cu o doză de aventură. Spre deosebire de alte liste to-do, în care notezi şi ştergi ce ai de făcut, Epic Win îţi oferă puncte pentru fiecare sarcină îndeplinită, asemenea unui joc. Spre exemplu, avatarul tău va trata fiecare sarcină ca o luptă epică împotriva amânării. Acest sistem te ambiţionează să nu laşi pe mâine ce poţi să faci azi. Preţul aplicaţiei: 2.99 dolari.

iHomework – După cum ţi-ai dat seama deja din titlu, aplicaţia poate fi folosită pentru a-ţi nota tema de casă. Destul de banal, nu-i aşa? Din fericire prima impresie e întotdeauna greşită pentru că iHomework e un adevărat asistent de buzunar. Aplicaţia îţi aduce aminte de teme, note, întâlniri, măriri, ore, teste şi tot ce ţine de şcoală astfel încât să nu uiţi să rămâi cu doar o notă la matematică la sfârşitul semestrului sau fără un proiect important. Preţul aplicaţiei: 1.99 dolari.

Ştiinţe

The Elements for iPhone 4 – De cele mai multe ori tabelul periodic al elementelor e asemenea scrierilor în sanscrită pentru un elev. The Elements for iPhone 4 descifrează tabelul elementelor chimice în imagini – ce pot fi rotite 360 de grade – la o rezoluţie înaltă ce oferă o nouă dimensiune educaţională distractivă. Lecţia de chimie e mai puţin plictisitoare atunci când e pe ecranul Retina. Preţul aplicaţiei : 9.99 dolari.

3D4Medical’s Images – Această aplicaţie prezintă corpul omenesc în imagini 3D impresionante. Cele peste 200 de imagini pot fi folosite la o prezentate, ca wallpaper sau postate pe reţele de socializare. Recomandăm ediţia pentru iPad pentru a putea aprecia în totalitate calitatea conţinutului. 3D4Medicals Images poate fi descărcată gratuit din App Store.

Matematică

Mathemagics – Matematica e una dintre cele mai dificile materii din învăţământ. Asta nu înseamnă că nu poate fi şi deosebit de interesantă. Mathemagics îţi testează cunoştinţele şi îţi prezintă unele noi. Mai mult, aplicaţia oferă o multitudine de trucuri „magice” care te vor ajuta să răspunzi la cele mai dificile probleme într-un timp cât mai scurt. Preţ aplicaţie: 1.99 dolari.

Algebra Touch – Aplicaţia oferită de Regular Berry te va convinge să-ţi arunci manualele de algebră în gunoi. Algebra Touch profită de ecranul touch pentru a explica mai uşor ecuaţiile. În această aplicaţie ecranul e tabla şi degetul tău e creta. Lecţiile oferite te vor ajuta să stăpâneşti cunoştinţe mici, medii şi avansate din acest domeniu al matematicii fără să fi stresat de un profesor. Preţ aplicaţie: 2.99 dolari.

Istorie şi Geografie

2011 World Factbook – Tot ce trebuie să ştii despre ţările de pe glob, din punct de vedere geografie, economic, politic, militar şi aşa mai departe, se află în această aplicaţie. Un mini-ghid perfect pentru lecţiile de geografie şi nu numai. 2011 World Factbook poate fi folosit şi ca un ghid pentru călătoriile în străinătate. Ţările prezentate sunt grupate alfabetic şi pe continente. Descrierea e completată de steagul şi harta ţării. Preţ aplicaţie: 0.99 dolari.

Geomaster – Testele de trivia sunt întotdeauna amuzante. Ai 10 secunde să arăţi pe o hartă unde se află Nepal sau capitala San Juan. Crezi că eşti în stare? Pune-ţi cunoştinţele la test cu această aplicaţie. Geomaster e o şansă pentru orice utilizator indiferent de vârstă să-şi îmbunătăţească cunoştinţele într-un mod uşor şi interactiv. Preţul aplicaţiei: 0.99 dolari.

Artă

Brushes – Aplicaţia de desenat este perfectă pentru individul care nu vrea să se murdărească pe mâini în timpul creaţiei artistice. Brushes conţine pensule, straturi, o paletă de culori, zoom, posibilitatea de a folosi o poză ca „pânză” de start, tot ce ai nevoie pentru a desena. Atenţie! E posibil ca profesoara ta de desen să nu aprecieze iniţiativa, deci recomandăm să-ţi faci tema în stilul clasic. Preţ aplicaţie: 4.99 dolari.

Vă reamintim faptul că revista connect recomandă folosirea smartphone-ului după orele de curs, nu în timpul lor.

Etichete: , , , , , , , , ,