Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Business Software Alliance luptă împotriva pirateriei

Scris de | 16 septembrie, 2011
Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Business Software Alliance luptă împotriva pirateriei

Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Business Software Alliance au semnat ieri Protocolul pentru prevenirea şi combaterea pirateriei software, care reglementează modul de cooperare între cele două părţi.

Parteneriatul dintre cele două entităţi presupune iniţierea unor proiecte comune, campanii şi activităţi de informare a consumatorilor şi agenţilor economici, destinate reducerii riscului de încălcare a legislaţiei în domeniu.

Ca parte a punerii în aplicare a Protocolului BSA-IGPR semnat este lansarea campaniei „Software-ul fără licenţă e un lux pe care nu ţi-l poţi permite!”, care are drept scop informarea publicului larg şi a agenţilor economici asupra prevederilor legale şi consecinţelor care decurg din utilizarea de programe piratate, precum şi comunicarea soluţiilor existente pentru remedierea unor asemenea situaţii.

Începând cu 15 septembrie, peste 13.000 de companii vor primi scrisori din partea celor doi parteneri ai Protocolului, prin care vor fi informate cu privire la riscurile tehnice, legale şi de imagine ale pirateriei software.

Conform Protocolului, vor continua acţiunile de aplicare a legislaţiei în materia drepturilor de autor asupra programelor pentru calculator şi de constatare a infracţiunilor care implică încălcări ale acestor drepturi, pentru care structurile specializate ale Poliţiei Române au competenţă judiciară, conform legii.

Tot ca parte a Protocolului, în cea de-a doua parte a lunii septembrie se va organiza un seminar de pregătire pentru organele judiciare penale competente pentru constatarea şi urmărirea penală a infracţiunilor de piraterie software, în cursul căruia vor fi instruite peste 150 de persoane.

Protocolul dintre BSA şi IGPR e valabil pentru o perioadă de 2 ani, cu posibilitatea prelungirii.

Etichete: , , ,