Facebook are o colecţie de peste 100 de miliarde de poze

⇣ Sari la articol

Te-ai întrebat vreodată câte poze sunt în totalitate pe reţeaua de socializare Facebook? Ei bine, conform unui studiu publicat de către 1000memories actualmente sunt peste 100 de miliarde de poze încărcate de către utilizatorii Facebook pe site.

Camera digitală, inventată de Kodak, a schimbat pentru totdeauna climatul fotografiei moderne. Ultima estimare arată faptul că sunt peste 2.5 miliarde de oameni la nivel global care deţin o cameră foto digitală. Acest lucru, combinat cu faptul că majoritatea dispozitivelor în discuţie au o capacitate de stocare a pozelor destul de ridicată, rezultă într-un număr impresionant de fotografii într-un an.

Spre exemplu, utilizatorii Facebook vor încărca anul acesta pe reţeaua de socializare aproximativ 70 miliarde de poze, ceea ce sugerează un procentaj de 20% din totalitatea pozelor digitale făcute într-un an. Colecţia de poze a site-ului de socializarea totalizează actualmente cifra impresionantă de 140 miliarde de poze. În comparaţie, Flickr are o colecţie de doar 6 miliarde de poze.

Amintim faptul că cifra de 140 miliarde de poze din colecţia Facebook e în creştere.