Preşedintele Google se pregăteşte să depună mărturie în faţa Senatului

Scris de | 20 septembrie, 2011
Preşedintele Google se pregăteşte să depună mărturie în faţa Senatului

Eric Schmidt va depune mărturie mâine în faţa Senatului american cu privire la monopolul Google asupra internetului. Preşedintele companiei americane va răspunde la cele mai dificile întrebări, printre care şi acuzaţiile conform cărora motorul de căutare domină prin abuz de putere climatul on-line.

Eric Schmidt va încerca să convingă Senatul american că Google nu abuzează de poziţia de lider în topul motoarelor de căutare. Google a primit acuzaţii conform cărora încearcă să elimine competiţia prin plasarea serviciilor proprii printre primele rezultate oferite de pagina de căutare. Această practică pune la îndoială deontologia companiei americane.

Un subcomitet juridic al Senatului Statelor Unite ale Americii îl va audia pe preşedintele Google în vederea examinării poziţiei motorului de căutare în relaţiile cu alţi concurenţi precum Twitter sau Facebook.

Senatorul Richard Blumenthal a declarat pentru Reuters: „Au apărut mai multe speculaţii din partea concurenţilor şi al autorităţilor în vederea posibilităţii ca Google să se folosească de poziţia de lider pe piaţa on-line şi a smartphone-urilor pentru a cere costuri în plus de la comercianţi, pentru a-şi preferenţia serviciile proprii şi de a defavoriza alte site-uri.”

Rămâne de văzut decizia Senatului american în această privinţă.

Etichete: , , , ,