Sunete extreme: Philips O’Neill The Stretch

Scris de | 26 septembrie, 2011
Sunete extreme: Philips O’Neill The Stretch

Dacă eşti în căutarea unor căşti care să îţi fie alături la snowboard sau pe mountain bike, fără să te îngrijorezi că ar putea ceda la greu, modelul The Stretch, creat de Philips în parteneriat cu O’Neill reprezintă o alegere excelentă.

Căştile împrumută experienţa în domeniul audio al celor de la Philips şi o combină cu cea în materie de echipamente şi accesorii sportive a companiei O’Neill, rezultatul fiind un model de căşti care nu doar sună bine ci sunt şi adaptate la nevoile pasionaţilor de sport.

Philips O’Neill The Stretch (SHO9560) se remarcă în primul rând prin design-ul modern, uşor de asortat la stilul vestimentar propus de O’Neill.

După cum o spune şi denumirea – The Stretch – una dintre caracteristicile speciale ale căştilor este flexibilitatea dată de headband-ul realizat dintr-un material unic, denumit Nylon TR55 LX. Căştile pot fi purtate astfel comod peste o şapcă sau căciulă.

Excepţional este şi cablul acoperit cu un material textil, similar cu o cordelină, lung de 1.2 metri. Acesta este nu doar extrem de rezistent ci şi aproape imposibil de încâlcit, graţie grosimii şi a texturii speciale. O altă măsură de siguranţă este separarea cablului de cupe printr-o mufă intermediară.

Cupele sunt extrem de comode, acoperite cu un material ce imită textura pielii. Acoperind complet pavilionul urechii, cupele reuşesc să atenueze destul de bine şi zgomotul extern.

Philips O’Neill The Stretch oferă un răspuns în frecvență între 12 și 24.000 Hz, impedanță 32 Ohmi și o sensibilitate de 105 dB.

Lăsând cifrele la o parte însă, putem spune că modelul The Stretch sună foarte bine, difuzoarele de 40mm făcându-şi simţită prezenţa în special în zona de joase şi medii.

Basul este profund, însă nu exagerat, ca şi în cazul altor modele din această clasă, iar mediile sunt detaliate. Vei remarca claritatea reproducerii pe partea de voce şi soundstage-ul destul bine delimitat. Înaltele sunt mediocre, însă ţinând cont că The Stretch nu au pretenţii de căşti pentru audiofili, ci de un headset rezistent, cool, cu o alură sportivă, ar fi nedrept să le comparăm cu o pereche de Grado din clasa superioară.

Rezistente, moderne şi practice, cu o reproducere sonoră bună spre foarte bună, căştile Philips O’Neill The Stretch sunt o alegere excelentă pentru iubitorii de sport şi nu numai.

Etichete: , , , ,