iPhone 4S: Siri, asistentul tău personal

Scris de | 5 octombrie, 2011
iPhone 4S: Siri, asistentul tău personal

Odată cu noul iPhone 4S, Apple a lansat şi o opţiune numită Siri, care permite utilizatorului să efectueze diferite comenzi pe smartphone cu ajutorul vocii. Siri este, fără îndoială, cea mai bună opţiune de voice control lansată vreodată pe un dispozitiv mobil.

În lumina anunţului serviciului Siri, posibilitatea de a comunica cu iPhone-ul tău nu pare chiar atât de nebună. Asistentul personal Siri e întotdeauna la dispoziţia ta, gata să-ţi răspundă la toate comenzile. Spre exemplu, dacă vrei să îţi setezi alarma la o anumită oră, tot ce trebuie să faci este să spui: „Setează alarma pentru ora 16:00”, şi Siri se va ocupa de restul. La fel poţi să-i ceri să redea piesa favorită, să trimită un mesaj, să caute un restaurat în apropiere; practic, toate comenzile pe care le poţi face pe un smartphone.

Pentru utilizatorii extrem de ocupaţi, sau extrem de leneşi, nevoia unui asistent personal e un lux de care pot beneficia acum direct de pe smartphone-ul lor Apple. Îţi va lua ceva timp până o să te obişnuieşti să vorbeşti cu iPhone-ul tău ca şi cu o persoană, dar chiar acest concept – într-adevăr, absurd la o primă vedere – e scopul principal pe care a vrut să îl atingă compania din Cupertino.

Din păcate, asistentul Siri va comunica doar cu proprietarii noului iPhone 4S. Siri nu va funcţiona pe iPhone 4 sau 3GS.

iPhone 4S va putea fi achiziţionat în Statele Unite, Canada, Australia, Marea Britanie, Franţa, Germania şi Japonia începând cu 14 octombrie. Momentan, data lansării în România rămâne un mister.

Etichete: , , , , , , , ,