ZyXEL: Set-top-box ideal pentru IPTV

Scris de | 15 octombrie, 2011
ZyXEL: Set-top-box ideal pentru IPTV

ZyXEL Communications lansează un dispozitiv set-top-box cu funcţii avansate pentru servicii video, denumit ZyXEL STB-2101H. Echipamentul este ideal pentru operatorii de telecomunicaţii şi furnizorii de servicii preocupaţi de extinderea portofoliului de servicii video IP pentru abonaţii lor.

Platforma interactivă de livrare a conținutului TV este realizată cu ajutorul tehnologiei de top BeeSmart IPTV.

Potrivit unui raport publicat de Infonetics în luna mai 2011, numărul total de abonaţi IPTV ai operatorilor de telecomunicații și ai furnizorilor de servicii a ajuns în 2010 la nivel mondial la cifra de 45,8 milioane, în creştere cu 37% faţă de 2009.

Infonetics estimează o creştere continuă a abonaţilor IPTV, numărul lor urmând a ajunge la 147,7 milioane până în 2015, reprezentând o creştere anuală de 26,4% pentru perioada 2010 – 2015. Cu un număr din ce în ce mai mare de aplicații IPTV disponibile pe piață, Infonetics estimează că veniturile pentru set-top-box-urile IP vor crește la 4,59 miliarde dolari până în 2015, pe măsură ce operatorii TV prin cablu şi cei de servicii prin satelit extind rapid adoptarea platformei IP pentru a oferi atât servicii de televiziune cât şi o serie de alte funcţii avansate, servicii şi conţinut abonaților lor, crescând veniturile şi atractivitatea ofertei lor TV.

Înscriindu-se în această tendință, ZyXEL prezintă câteva modele de set-top-box-uri IP care oferă operatorilor capacitatea de a dezvolta servicii video IP diferenţiate, cum ar fi multicast și video-on-demand, în scopul de a optimiza investiţia lor în reţelele de bandă largă.

ZyXEL – STB-2101H este construit pe baza arhitecturii SoC (system-on-chip) şi suportă SVG (Scalable Vector Graphics), o tehnică care permite timpi de descărcare reduși şi zero distorsiuni, ceea ce se traduce în performanță optimă de scalare a imaginii sau zoom-ul pe ecran.

STB-2101H este dotat, de asemenea, cu mai multe funcţii, cum ar fi de partajarea conţinutului multimedia, atunci când este conectat cu un dongle-ul USB sau hard disk extern. Utilizatorii casnici pot accesa cu uşurinţă și se pot bucura în orice moment de conţinutul audio şi video stocat. Mai mult decât atât, prin intermediul unui puternic Software Development Kit, integratorii de servicii sunt capabili să proiecteze și să dezvolte mai multe aplicaţii şi servicii interesante pentru a spori loialitatea abonaților, ca rezultat al atingerii unui grad avansat de satisfacție al clientului.

ZyXEL STB-2101H este uşor de instalat, chiar şi de către abonaţi. Platforma software ce permite upgrade-ul de la distanță aduce la îndemână tehnologia viitorului, fără a greva în mod semnificativ costurile furnizorilor de servicii IPTV.

Etichete: , , ,