Google sărbătoreşte 100 de ani de la naşterea lui Mary Blair

⇣ Sari la articol

Google celebrează astăzi 100 de ani de la naşterea lui Mary Blair, creatoarea conceptelor de animaţie din cadrul companiei Walt Disney. Artista a desenat imaginile de platou pentru diferite filme de animaţie precum Alice în Ţara Minunilor, Peter Pan sau Cenuşăreasa.

Mary Blair s-a născut pe 21 octombrie 1911 în McAlester, Oklahoma. A studiat arta la institutul prestigios Chouinard Art Institute din Los Angeles. După terminarea studiilor s-a angajat la studiourile Walt Disney unde a proiectat arta conceptuală pentru mai multe filme de animaţie, precum şi direcţia cromatică a acestora.

Printre cele mai cunoscute filme la care a lucrat se numără „Alice în Ţara Minunilor”, „Cenuşăreasa”, „Doamna şi Vagabondul” şi „Peter Pan”. După completarea proiectului „Peter Pan”, şi-a dat demisia de la Walt Disney, dar a continuat să lucreze ca graphic designer.

Google a decis să îi aducă un omagiu lui Mary Blair pe pagina principală a motorului de căutare printr-un doodle ce prezintă un mozaic de desene, inspirat din arta creată de aceasta.

Konika Minolta - Mobotix 7

Articole asemanatoare