Google sărbătoreşte 100 de ani de la naşterea lui Mary Blair

Scris de | 21 octombrie, 2011
Google sărbătoreşte 100 de ani de la naşterea lui Mary Blair

Google celebrează astăzi 100 de ani de la naşterea lui Mary Blair, creatoarea conceptelor de animaţie din cadrul companiei Walt Disney. Artista a desenat imaginile de platou pentru diferite filme de animaţie precum Alice în Ţara Minunilor, Peter Pan sau Cenuşăreasa.

Mary Blair s-a născut pe 21 octombrie 1911 în McAlester, Oklahoma. A studiat arta la institutul prestigios Chouinard Art Institute din Los Angeles. După terminarea studiilor s-a angajat la studiourile Walt Disney unde a proiectat arta conceptuală pentru mai multe filme de animaţie, precum şi direcţia cromatică a acestora.

Printre cele mai cunoscute filme la care a lucrat se numără „Alice în Ţara Minunilor”, „Cenuşăreasa”, „Doamna şi Vagabondul” şi „Peter Pan”. După completarea proiectului „Peter Pan”, şi-a dat demisia de la Walt Disney, dar a continuat să lucreze ca graphic designer.

Google a decis să îi aducă un omagiu lui Mary Blair pe pagina principală a motorului de căutare printr-un doodle ce prezintă un mozaic de desene, inspirat din arta creată de aceasta.

Etichete: , , , , , ,