HTC Titan: Proporţii titanice

Scris de | 25 octombrie, 2011
HTC Titan: Proporţii titanice

HTC Titan este unul dintre noile telefoane cu sistem de operare Windows Phone 7.5 Mango ale companiei, un smarphone cu un ecran gigantic de 4.7 inchi, pe a cărui carte de vizită mai sunt trecute un procesor single core de 1.5 GHz, o cameră de 8 megapixeli, 16 GB memorie internă şi o carcasă unibody impresionantă, cu o grosime de doar 9.9 mm.

Dimensiuni extreme

Titan este smartphone-ul cu cel mai mare display pe care l-am testat până acum. Cu ecranul său S-LCD de 4.7 inchi, cu rezoluţia de 480 x 800 pixeli, modelul HTC se apropie de hibridul Note anunţat recent de Samsung. Aici însă nu vorbim însă despre un hibrid smartphone-tabletă ci despre un telefon cu acte în regulă.

În ciuda ecranului extins, HTC Titan este surprinzător de subţire – doar 9.9 mm şi relativ uşor – 160 grame. Aspectul zvelt este completat de o carcasă unibody extrem de atent construită, care preferă de această dată simplitatea în locul artificiilor de design utilizate în cazul altor modele HTC.

Cât de utilizabil este un telefon cu un display atât de mare? Ei bine, aici opiniile sunt împărţite chiar şi în redacţia connect. Există voci care afirmă că un ecran de peste 4.5 inchi afectează portabilitatea şi confortul, obligându-te să apelezi la ambele mâini pentru utilizare, însă marea majoritate apreciază beneficiile pe care le aduce ecranul în navigarea web sau vizionarea unui clip video.

Ceea ce este evident este că dacă nu cumva ai mâini de baschetbalist sau nu modifici constant poziţia aparatului în palmă, îţi va fi aproape imposibil să utilizezi telefonul cu o singură mână. De cele mai multe ori însă ai la dispoziţie ambele mâini pentru operare, caz în care interacţiunea cu telefonul este naturală, comodă.

O altă grijă adusă în prim plan de un ecran mare este autonomia bateriei. Din fericire, HTC a evitat orice fel de probleme la acest capitol, oferindu-i lui Titan o baterie generoasă de 1600 mAh. Aceasta îţi permite să utilizezi telefonul cel puţin o zi, în condiţii normale, fără să apelezi la reîncărcare.

Camera specială

HTC Titan pune accent pe latura foto şi video, oferind în primul rând un buton dedicat care îţi permite să accesezi mai rapid funcţiile foto. Camera este şi ea deosebită, fiind vorba despre un sistem cu un senzor BSI (cu iluminare din spate) de 8 megapixeli, care oferă rezultate mai bune în condiţii de iluminare slabă, combinat cu un obiectiv F2.2 wide angle, ideal pentru peisaje, care îţi permite să surprinzi mai mult din cadru (o galerie de imagini în curând).

Telefonul se descurcă bine şi ca şi camcorder de buzunar, oferind captură 720p, cu autofocus şi setări multiple, de la white balance la flicker.

Performanţe

Titan preferă un procesor single core Scorpion la 1.5 GHz în locul unei variante dual core, iar alegerea nu este deloc una rea. Sistemul de operare Windows Phone rulează fluent, iar site-urile web se încarcă rapid, graţie în parte şi browserului Internet Explorer din Mango.

Titan este creat pentru a oferi o experienţă web cât mai plăcută, site-urile fiind afişate perfect lizibil pe ecranul de 4.7 inchi. O problemă o reprezintă însă absenţa suportului nativ pentru Adobe Flash.

Performanţele sunt bune şi atunci când vine vorba de aplicaţii şi redare multimedia, fişierele video suportate fiind 3gp, .3g2, .mp4, .m4v, .mbr, .wmv. Dacă tot am adus vorba de aplicaţii, telefonul oferă acces la Windows Phone Marketplace, cu o ofertă destul de generoasă, însă destul de scumpă de aplicaţii.

Despre Windows Phone Mango am mai tot vorbit în ultima perioadă, însă merită totuşi menţionată integrarea excelentă a contactelor şi a conturilor din reţelele de socializare şi multitasking-ul funcţional.

HTC Titan este cu siguranţă un telefon pe care trebuie să îl ţii în mână înainte să decizi dacă este potrivit pentru tine, însă este un model care are toate şansele să te cucerească în momentul în care deschizi o pagină web, un film sau un document pe uriaşul său display.

Etichete: , , , ,