Câştigurile Samsung: Cifre record pentru divizia de telecomunicaţii

Scris de | 31 octombrie, 2011
Câştigurile Samsung: Cifre record pentru divizia de telecomunicaţii

Compania coreeană Samsung a anunţat la finele săptămânii trecute câştigurile financiare din cel de-al treilea trimestru financiar al anului. Deşi a înregistrat o scădere de 13% în comparaţie cu anul trecut, Samsung se poate bucura de vânzări record pentru divizia de telecomunicaţii.

Lupta din instanţă dintre Samsung şi Apple pentru patentele mult-râvnite din dispozitive precum smartphone-uri sau tablete nu au oprit vânzările spectaculoase ale companiei coreene. În cel de-al treilea trimestru vânzările de telefoane mobile au totalizat un profit excepţional de 2.3 miliarde de dolari. Cifra de profit a fost influenţată direct de gama de smartphone-uri high-end Galaxy, informează Samsung în comunicatul de presă oficial.

Cu aceasta ocazie compania coreeană a trecut pe primul loc în ierarhia numărului de smartphone-uri livrate în trimestrul recent încheiat. Astfel, clasamentul la nivel global se arată în felul următor: pe primul se află Samsung cu 27.8 milioane de unităţi, urmată de Apple cu 17.1 milioane de iPhone-uri în timp ce Nokia ia medalia de bronz cu 16.8 milioane de dispozitive.

Din păcate, alte ramuri ale gigantului Samsung nu s-au bucurat de succesul diviziei de telecomunicaţii. Astfel, per total veniturile Samsung au scăzut cu 13% faţă de Q3 din 2010.

Smartphone-urile emblematice Samsung continuă să crească în preferinţele consumatorilor. Rămâne de văzut dacă lansarea noului Note va accentua acest trend.

Etichete: , , , , , , ,