Samsung prezintă noi soluţii de comunicare prin 4G

Scris de | 3 noiembrie, 2011
Samsung prezintă noi soluţii de comunicare prin 4G

În cadrul evenimentul 4G World 2011 din Chicago, Statele Unite ale Americii, compania coreeană Samsung a prezentat demonstraţii ale soluţiilor Smart LTE şi Voice over LTE, care profită de rapiditatea tehnologiei 4G.

La 4G World 2011, Samsung a demonstrat îmbunătăţirea în tranziţia datelor furnizată de soluţia Samsung Smart LTE care este proiectată să suporte un flux mare de trafic de date mobile în zone urbane aglomerate.

Aplicând propria tehnologie avansată de alocare a resurselor radio, soluţia Samsung Smart LTE le permite furnizorilor de servicii mobile să reducă interferenţa care se produce în sectoarele şi celulele reţelei, făcând posibilă expansiunea eficientă a razei semnalului fără a reduce intensitatea acestuia.

Youngky Kim, vicepreşedinte executiv şi General Manager al Telecommunication Systems Business la Samsung Electronics a declarat: “Este evident că LTE este punctul central în tranziţia de la comunicarea axata pe servicii de voce la cea axată pe servicii de date . Astfel, industria telecomunicaţiilor lucrează la găsirea celei mai eficiente metode prin care să satisfacă cererea utilizatorilor pentru servicii multimedia şi de date la o viteză mare, continuând în acelaşi timp să furnizeze servicii de voce stabile, de o calitate înaltă.”

Samsung a făcut de asemenea demonstraţii cu VoLTE utilizând soluţii complete, inclusiv echipament de reţea, precum şi smartphone-uri şi chipset-uri compatibile cu LTE. Samsung furnizează o calitate înaltă a serviciului VoLTE (QoS), garantând comunicaţii de voce neîntrerupte, chiar şi în condiţiile unui trafic de reţea supraîncărcat.

Atât echipamentul de reţea, cât şi smartphone-urile folosite în demonstraţia VoLTE, sunt aşteptate pe piaţă în 2012.

Etichete: , , , , , , ,