McAfee anunţă veşti proaste pentru utilizatorii Android

Scris de | 22 noiembrie, 2011
McAfee anunţă veşti proaste pentru utilizatorii Android

McAfee a prezentat un raport trimestrial în care se arată faptul că sistemul de operare Android se află în fruntea platformelor cu un risc ridicat de a fi afectate de malware. Android a devenit principala ţintă a malware-urilor, cu o creştere de 37 % faţă de trimestrul anterior.

Conform McAfee Threats Report: Third Quarter 2011, sistemul de operare Android este preferatul celor care dezvoltă fişiere periculoase de tip malware. Aproape toate malware-urile din cel de-al treilea trimestru al anului au ţintit platforma Google.

Vincent Weafer, vicepreşedinte senior în cadrul McAfee Labs, a declarat într-un comunicat de presă: „Până acum am sesizat multe ameninţări interesante dar şi trenduri provocatoare care afectează climatul ameninţărilor online. Aceste ameninţări includ atacuri sofisticate şi periculoase din partea hackerilor.”

McAfee Labs şi-a mărit estimările de la 70 milioane de malware-uri în 2011 la cifra de 75 milioane, cel mai încărcat an din punct de vedere al atacurilor de acest gen.

Etichete: , , , , , , ,