Ştiaţi că? Ediţia reţelei de socializare Facebook

Scris de | 22 noiembrie, 2011
Ştiaţi că? Ediţia reţelei de socializare Facebook

Dacă citeşti acest articol ai, cel mai probabil, un cont de Facebook. Poate ai dat de el chiar prin Facebook. În ambele cazuri, trebuie să recunoşti că reţeaua de socializare fondată de Mark Zuckerberg a avut un anumit impact asupra ta, dar câte ştii cu adevărat despre această gaură neagră care îţi înghite ore întregi din viaţă?

Numărul mediu de „prieteni” pe care îl are un utilizator este de 130 – Deşi cifra pare destul de mare, utilizatorul interacţionează cu maxim 4-7 persoane. Spre surprinderea nimănui, femeile au mai mulţi prieteni decât bărbaţii.

Peste 25% din utilizatori şi-au încheiat relaţia pe Facebook – Conform unui studiu realizat în iunie 2010, se pare că există un mod şi mai trist de a încheia o relaţie decât prin SMS.

Facebook cauzează 1 din 5 divorţuri – Dacă eşti căsătorit, te sfătuim să te gândeşti de două ori înainte de a-i face un compliment unei tinere doamne, sau domn, pe Facebook.

36% din utilizatori îşi verifică contul după sex – Aici se naşte o întrebare destul de dificilă: Care obicei e mai dăunător? Să-ţi aprinzi o ţigară după? Sau să intri pe Facebook? Noi îţi recomandăm un duş.

Peste 350 milioane de oameni suferă de dependenţă de Facebook – Facebook Addiction Disorder, pe scurt FAD, e un termen introdus de psihologii americani pentru a descrie persoanele dependente de reţeaua de socializare. Cele mai evidente efecte sunt pierderea productivităţii, superficialitatea prieteniilor sau chiar izolare. Aproximativ 350 milioane de oameni suferă de această formă de dependenţă. Numărul acestora este în creştere.

Etichete: , , , , ,