DEX online sprijină protestul anti-SOPA

Scris de | 18 ianuarie, 2012
DEX online sprijină protestul anti-SOPA

Echipa DEX online participă în mod direct la protestul ce are loc astăzi împotriva legii controversate SOPA. Spre deosebire de Wikipedia, care a blocat accesul la pagina site-ului în limba engleză, DEX online îşi înştiinţează cititorii de proiectul de lege printr-un mesaj ce apare la accesarea paginii principale.

DEX online se alătură altor site-uri precum Wikipedia, WordPress sau Reddit în protestul împotriva legii SOPA. Dicţionarul online a anunţat o grevă pe parcursul zilei de astăzi. Astfel, site-ul va afişa un mesaj de protest la fiecare accesare a paginii principale sau la căutarea unui cuvânt.

Stop Online Piracy Act, prescurtat SOPA, e un proiect de lege extrem de discutat zilele acestea peste ocean. Dacă acest proiect va fi aprobat ca lege, întregul climat al internetului ar putea fi schimbat. SOPA oferă companiilor ce deţin drepturile de autor asupra unui conţinut postat pe internet posibilitatea de bloca şi sancţiona direct persoanele care piratează un clip video, o piesă audio şi aşa mai departe.

Congresul Statelor Unite ale Americii va relua discuţiile în legătură cu proiectul de lege SOPA în luna februarie.

Etichete: , , , , ,