Cisco depaseste 10.000 de clienti pentru Unified Computing System

Scris de | 31 ianuarie, 2012
Cisco depaseste 10.000 de clienti pentru Unified Computing System

Cisco a anuntat ca in doar doi ani si cateva luni, noul sau sistem Unified Computing System, (Cisco UCS) a ajuns la peste 10.000 de clienti la nivel mondial, dintre care 3.000 in Europa.

De la prima livrare in luna iulie 2009, UCS a obtinut 53 recorduri mondiale de referinta privind performanta in industria de profil si a adunat 12 premii pentru inovatie in domeniu.

Indicele Cisco Cloud 2011 anticipeaza transformarea afacerilor datorita tehnologiei cloud: conform previziunilor, peste 50% din volumele de lucru din centrele de date se vor baza pe cloud pana in 2014, iar traficul cloud la nivel global va creste de peste 12 ori pana in 2015, ajungand la 1,6 zetabytes pe an – echivalentul unui material video de inalta calitate cu o durata de peste patru zile pentru fiecare om de pe pamant.

Aceasta crestere exploziva presupune folosirea capacitatilor avansate de centre de date oferite de UCS care permit livrarea din cloud a aplicatiilor end-to-end.

Realizat de la zero cu o abordare tip „tabula rasa”, Cisco UCS este un sistem integrat proiectat sa optimizeze functiile de calcul, retelele, acces stocare, virtualizare si administrare. UCS a valorificat cererea clara a pietei pentru o noua abordare a tehnicii de calcul, oferind organizatiilor IT ocazia de a dezvolta noi modele de afaceri datorita arhitecturii sale integrate inovatoare.

Clientii pot sa reduca timpul necesar implementarii noilor aplicatii, sa imbunatateasca agilitatea in afaceri si sa limiteze costurile. UCS este prima platforma structurala de calcul care imbina intr-un sistem integrat serverele cu arhitectura x86, standard in industrie, cu functii de retele si acces stocare. Cisco colaboreaza cu furnizori de infrastructura si software de prima marime in industrie, printre care BMC, CA, Citrix, EMC, Hitachi Data System, Microsoft, NetApp, Oracle, Red Hat, SAP, VMware pentru a oferi solutii complete end-to-end pre-testate.

Etichete: , ,