Consultatii medicale prin webcam

Scris de | 2 februarie, 2012
Consultatii medicale prin webcam

Te-ai plictisit de cozi şi de atmosfera lugubră pe care trebuie să o înduri atunci când aştepţi să fii consultat de medicul de familie? Ei bine, există alternative, chiar dacă în Elveţia.

Cisco şi Swisscom echipează 200 de farmacii din ţara cantoanelor cu sisteme de comunicaţii video Cisco TelePresence.

Lansat recent, sub numele de netCare, acest proiect pilot de doi ani va permite furnizarea de servicii avansate de telemedicină. Cu netCare, pacienţii pot primi prin intermediul unei conexiuni video dintr-o farmacie, o consultaţie iniţială, formală şi documentată oferită de un doctor specialist.

Sistemul Cisco TelePresence conectează camerele de consultanţă de la farmacii cu medici de la MEDGATE, centrul de telemedicină al Elveţiei. Fiecare farmacie este contectată la un sistem de EX90 echipat cu un microfon, o cameră video şi redare pe un ecran de 24 de inch Full-HD dar şi ecran tactil pentru o utilizare mai uşoară. Medicul şi pacientul se pot vedea şi auzi reciproc, ca şi cum s-ar afla în aceeaşi cameră.

Pentru pacient, experienţa este similară cu vizitarea medicului live; medicului, îi este uşor să facă o evaluare vizuală a problemelor pacientului.

Daca este necesar, sistemul TelePresence poate fi extins prin încorporarea unor componente suplimentare. De exemplu, dispozitive de diagnosticare şi un monitor suplimentar pot fi conectate pentru a măsura pulsul cardiac al pacientului, presiunea sângelui şi temperatura.

Etichete: , , ,