Google răspunde criticilor Microsoft legate de informaţiile private ale utilizatorilor

Scris de | 2 februarie, 2012
Google răspunde criticilor Microsoft legate de informaţiile private ale utilizatorilor

Gigantul Google a anunţat săptămâna trecută că va implementa un nou set de reguli privind conturile utilizatorilor începând cu luna martie. Acestă nouă politică a fost criticată aspru de către alte companii.

Noua politică specifică clar că în momentul în care ai un Google Account cei de la Google pot prelua informaţiile pe care le-ai oferit într-unul dintre serviciile lor, cum ar fi YouTube, Google+, precum şi informaţii despre activitatea ta pe acele conturi, şi le pot integra apoi în alte servicii Google pe care le foloseşti.

Această schimbare a atras mai multe critici din partea altor companii precum Microsoft. Google a publicat un post pe blogul oficial prin care oferă răspunsuri clare acuzaţiilor.

Spre exemplu, Fairsearch a declarat că Google a câştigat 36 milioane dolari în 2011 prin vânzarea informaţiilor personale ale utilizatorilor. Google a declarat că nu vinde sau schimbă informaţii legate de utilizatorii serviciilor companiei. Companiile pot cumpăra spaţiul publicitar legat de cuvintele cheie din căutările persoanelor sau din locaţia acestora, nu din informaţiile private.

Google a mai fost acuzată de faptul că citeşte mail-urile persoanelor cu cont Gmail. Google a asigurat că nimeni din companie nu citeşte mailul utilizatorilor, ci doar scanează conţinutul pentru a scăpa de malware şi spam. Tot compania lui Steve Ballmer a declarat că aplicaţiile Google nu sunt autentificate de către Guvern, o afirmaţie, din nou, total eronată, potrivit oficialilor Google.

Aceste date prezentate de către Google oferă o nouă perspectivă asupra recentului val de acuzaţii, o perspectiva care spulberă o sumedenie de mituri, cel puţin în viziunea gigantului search. Rămâne de văzut dacă utilizatorul va lua în considerare aceste explicaţii sau va rămâne de partea Microsoft.

Etichete: , , , ,