Google creşte securitatea în Android Market

Scris de | 3 februarie, 2012
Google creşte securitatea în Android Market

Android Market, magazinul de aplicaţii al Google, a înregistrat 11 miliarde de descărcări anul trecut, o creştere impresionantă, care a adus însă şi un număr mult mai ridicat de aplicaţii periculoase, tip malware.
Google a decis să ia măsuri, lansând un nou serviciu cu numele de cod Bouncer, care permite scanarea automată a Market-ului. Serviciul va efectua un set de analize pentru noile aplicaţii, aplicaţiile aflate deja în Market şi conturile dezvoltatorilor.
Practic, odată ce o aplicaţie a fost uploadată, Bouncer începe automat scanarea pentru variantele cunoscute de malware, spyware şi troieni. Analizează de asemenea dacă o aplicaţie are un comportament suspect şi o compară cu alte aplicaţii similare.

Fiecare aplicaţie este rulată pe infrastructura Cloud a Google pentru a determina modul în care aceasta va funcţiona pe dispozitivele cu Android.
Conturile noilor dezvoltatori sunt şi ele luate la puricat, pentru a preveni revenirea “infractorilor” care au fost deja detectaţi în trecut cu aplicaţii periculoase.
Google a dezvăluit faptul că sistemul este deja funcţional de ceva vreme, iar rezultatele au fost excelente – numărul de aplicaţii maliţioase a înregistrat o scădere de 40%.

Etichete: , , ,