Aplicaţiile iOS suferă mai multe crash-uri decât cele Android

Scris de | 7 februarie, 2012
Aplicaţiile iOS suferă mai multe crash-uri decât cele Android

Spre surprinderea multora care acuzau organizarea oarecum haotică şi procesul de acceptare prea lejer din Android Market, un studiu efectuat de cei de la Crittercism a ajuns la concluzia că aplicaţiile iOS înregistrează un număr mai mare de crash-uri decât cele Android.

Studiul prezentat de către cei de la Forbes este extrem de detaliat şi include log-uri de crash înregistrate pe 23 de versiuni diferite iOS şi 33 Android în perioada 1 şi 15 decembrie 2011.

În tabăra iOS, cel mai mare procent de crash-uri, 28,64%, s-a înregistrat pe iOS 5.0.1. Explicaţia este destul de simplă – update-ul era unul relativ nou iar creatorii aplicaţiilor fie au lansat update-uri cu probleme fie nu au lansat update-uri deloc.

În cazul Android, Android 2.3.3 este responsabil pentru cele mai multe probleme.

Cu toate acestea, chiar şi dacă luăm în considerare toate versiunile iOS analizate vs cele Android, iOS rămâne sistemul de operare pe care s-au înregistrat mai multe probleme cu aplicaţiile.

 

O explicaţie interesantă ar fi cea că Android permite update-ul automat al aplicaţiilor, pe când iOS nu. Odată cu update-urile sunt eliminate bug-urile din versiunile anterioare, aşa că rata de crash scade.

 

Cu toate acestea, ratele totale sunt de eşec sunt mici pentru ambele sisteme, sub 1%.

 

Etichete: , , , ,