Microsoft prezintă logo-ul oficial Windows 8

Scris de | 19 februarie, 2012
Microsoft prezintă logo-ul oficial Windows 8

Microsoft a prezentat într-un post pe blog-ul oficial logo-ul noului sistem de operare Windows 8. Membrii echipei care a lucrat la dezvoltarea platformei au decis că noul logo să reprezinte o descriere fidelă a noilor pictograme „Live Titles”.

Dacă în trecut majoritatea logo-urilor Windows au fost confundate cu steaguri, Microsoft a decis ca de această dată să nu existe nicio îndoială cu privinţa la sensul logo-ului. Astfel, compania americană a angajat agenţia Pentagram, responsabilă cu logo-urile editurii Penguin, Universităţii Princeton sau Citi Group, pentru a dezvolta un logo care să reprezinte exact pictogramele „Live Titles” din noua interfaţă Metro.

Noul logo arată exact ca o fereastră cu 4 pictograme din inferfaţa Metro, o caracteristică de bază a noului sistem de operare Windows 8.

Cu un aspect de aduce aminte de Windows Phone 7, interfaţa Metro e divizată în pictograme numite „Live Titles”. Acestea prezintă date de la serviciile de e-mail, reţele de socializare, mesagerie instantă şi alte surse informaţionale. Interfaţa facilitează navigarea prin opţiunile sistemului şi e concepută în primul rând pentru tablete, dar funcţionează la fel de bine şi cu perifericele unui PC.

Etichete: , , , , ,