Rezultate financiare Orange România: Venituri de 937 milioane de euro în 2011

Scris de | 22 februarie, 2012
Rezultate financiare Orange România: Venituri de 937 milioane de euro în 2011

Orange România a anunţa astăzi rezultatele obţinute în anul fiscal 2011, inclusiv cele din cel de-al patrulea trimestru financiar. În 2011, Orange România a obţinut venituri de 937 milioane de euro, din care 239 milioane de euro în ultimul trimestru, iar acestea corespund în totalitate aşteptărilor companiei.

Deşi veniturile au scăzut cu 3,6% comparativ cu anul precedent, ultimul trimestru evidenţiază o tendinţă de revenire a veniturilor totale, cu o descreştere de doar 1,6% comparativ cu perioada corespunzătoare anului trecut. Venitul mediu anual pe utilizator (ARPU) a fost de 82 euro.

La 31 decembrie 2011, Orange România avea 10.262.065 clienţi. În ultimul trimestru baza de clienţi a înregistrat o creştere cu peste 78 de mii de noi clienţi faţă de trimestrul anterior.

Jean-François Fallacher, CEO Orange România, a declarat: „Aceste rezultate bune confirmă poziţia de lider pe piaţa telecomunicaţiilor mobile din România şi direcţia pe care o urmează Orange pentru atingerea obiectivelor stabilite prin strategia Conquests 2015. Programele ample de investiţii în extinderea şi modernizarea reţelelor 2G şi 3G, în soluţii de îmbunătăţire a experienţei clienţilor noştri şi în reţeaua de distribuţie s-au dovedit eficiente. Vom continua aceste programe şi anul acesta, pentru a le oferi clienţilor, într-un mod inovativ, servicii de calitate la un raport bun calitate-preţ, simplitate şi eficienţă.”

La finalul anului trecut Orange a oferit în premieră viteze de date mobile de până la 43,2 Mbps în Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi în zonele lor metropolitane. Astfel, Orange asigură cea mai rapidă reţea de date mobile din România. De asemenea, compania a investit în reţeaua de date 3G/HSDPA, oferind internet mobil de mare viteză de până la 21,6 Mbps în peste 550 de localităţi şi la metrou. Prin investiţiile în reţea, Orange acoperă acum 99.87% din populaţia României în reţeaua 2G şi 82.51% în reţeaua 3G, din care 78.23% beneficiază de viteze de transfer date de până la 14,4 Mbps.

În 2011, Orange a avut o contribuţie importantă în evoluţia pieţei de tablete şi smartphones. Astfel, vânzarile de smartphone-uri au depăşit ca valoare vânzările cumulate din anii precedenţi, având o creştere în volum de 63% faţă de 2010. Reţeaua Orange a fost modernizată intens pentru a susţine creşterea cu 62% a traficului de internet mobil la viteze crescute, pentru aceste tipuri de telefoane.

Etichete: , , ,