Cisco prezintă viitorul cu tehnologia NGH

Scris de | 7 martie, 2012
Cisco prezintă viitorul cu tehnologia NGH

Cisco a prezentat în cadrul Mobile World Congress prima infrastructură Wi-Fi ce livrează Hotspot-uri de Generaţie Următoare(NGH). Compania a anunţat, de asemenea, că lucrează la o nouă generaţie de soluţii inteligente de tip “celulă mică” utilizând tehnologie radio licenţiată şi nelicenţiată.

Cisco, care, în momentul de faţă deţine tehnologie NGH aprobată de Wireless Broadband Alliance (WBA) în portofoliul de produse Wi-Fi pentru furnizorii de servicii, a devenit de curând prima companie care a implementat tehnologie NGH pentru a permite migrare între reţelele Wi-Fi similară cu cea între reţelele celulare. Iniţiativa NGH a WBA se bazează pe specificaţiile Hotspot 2.0 stabilite de către Alianţa Wi-Fi şi este proiectată să ofere utilizatorilor mobili o experienţă Wi-Fi neîntreruptă.

Cisco a implementat peste 12 milioane de puncte de acces, majoritatea acestora pot fi acum actualizate pentru a suporta NGH, oferind companiei cea mai mare experienţă în livrarea celei mai largi game de soluţii Wi-Fi, incluzând implementări de Wi-Fi în zbor, de hotspoturi în zone comerciale, acoperirea stadioanelor şi a locaţiilor mari, şi implementări majore de decongestionare a transmisiunilor de date.

Noul Cisco Small Cell Gateway, bazat pe liderul în industrie Cisco ASR 5000 Series Mobile Multimedia Core Router, va permite operatorilor să administreze informaţii despre abonaţi şi servicii integrând reţele 2G/3G/4G LTE şi femtocell cu reţele Wi-Fi (nelicenţiate), pentru a livra experienţe neîntrerupte pe mai multe reţele eterogene de acces.

Se aşteaptă ca inovaţiile tehnologice ale Cisco, implementările şi soluţiile premieră în industrie din domeniul celulelor mici să ajute operatorii să răspundă constrângerilor de capacitate datorită limitărilor spectrului de frecvenţe; să scaleze acoperirea cu eficienţă; să livreze experienţe neîntrerupte pe reţele de acces eterogene; să economisească din costurile de capital şi operaţionale şi să susţină explozia continuă a traficului, dispozitivelor şi serviciilor noi mobile.

Etichete: , , , ,